Shadow Word generated at Pimp-My-Profile.com
30.10.2005.

Ko mi nije platijo pranje autaaaaaaaaaaaa

Šta da šutim vamo pare vamo pareeeeeeeeeeeeee
što sam đabe radila vamo pet maraka , odmah , daj vamo lovu ineče palim auto . Lovu vamo , čujes li ti Rus , ako ne čujes ima da dobiješ šljagu pa če da ti zvuči par dana . Koga ti foliraš..
Lovu na sunce

30.10.2005.

Hamdo Sema Hare

Eh šta reči za ova tri momka .
Puno toga ali da ne dužimo idemo redom , zlatni, fini , dobri , pošteni , zgodni , vrijedni , jaki , brzi , opasni , zajebani , ljuti , hajirli , zlatni , srebreni , mršavi , debeli i puno toga još , a o tome neki drugi put .

30.10.2005.

Rodi majka

Dragi moj sine kada jedoga dana porasteš , sve če tebi mama i babo da ostave . Ne moj se sekirati za sestru udače se ona i ode svojim putem . Prvo moraš da školu završiš pa vojska akobogda pa fakultet pa poso .
Čekaj bogati mama a cure , auta , pivkara , more i ostale fore . Ti bogati konda nikada nisi bila mlada , pa ja .
Ma znam sine samo sabur , doće i to na red . Nemoj biti propalitet budi svoj insan . Volimo mi tebe puno samo polagano i sve če biti sine dragi

30.10.2005.

Veliki i Mali

Jednom davno je bila Đzenaza u Dražev Docu .
Odemo Sema , Žika i Ja . Tada smo bili vrlo mladi , hehehe . Možda kontate idu momci da zarade sevape , jašta . I tako odemo mi jedno 3 km pješke i cijelo vrijeme kontamo šta čemo sebi da kupimo od Fidije koju čemo dobiti . U to vrjeme je bijo običaj kad neko preseli se na Ahiret da njegova familija djeli , onima koji dođzu na đzenazu fidiju , to jest kufertu sa parama u njoj . Ako si veliki momak dobiješ stoju a mali crvenka . I došli mi u Dražev Dolac i stali mi u " Velike ". Bogami ni ne znamo kako se mejit zove , nama je bilo važno lova . I tako mi klanjašmo đzenazu i veli nama naš stari Efendija Omer , ( poznati stolar što je pravijo sečije po docu ) , da nam se zahvali što smo došli . Sve je to u redu ali gdje je Fidija . Žika je bijo u" malim " pa je dobijo a nas dva brata u "velikim". Čekamo mi ali ništa , veli Ef. vako :
-Ovu fidiju što je bila namjenjena da se dijeli je data u dobrovoljne svrhe tako da" veliki " neče ni dobiti . Žika je to čuo i počeo je se smijati i veli nam " ebali vas veliki što niste ko i ja u male pa bi sada bijo crvendač ". Pored nas je bijo jedan Draževljan i to je sve čuo i veli nam :
- Čuskija , momci đžaba ste došli i počeo je se smijati .
Mi smo podnjeli poraz od Žike herojski do prve krivine i tu smo ga istuhali i nakon naše bitke smo otišli svi kod Mane u Pajič Polje i tu smo sebi kupili frtaljac sa eurokremom .
I tako bi sa našom đzenazom ali bar smo sevapa zaradili ili ?

30.10.2005.

Plata je legla


Nakon teškoga rada , dobilo je se napokon nešto crkavice
pa red je da se i potroši i malo zabavi . A u Docu ima se gdje proveseliti i zabaviti . Kod Nerke , Meše , Mehrida a neki bogami idu i u vikendicu u Hrasnicu pa tamo teferiće . Ova dva sokola su ga malo pretjerala ali su svoje potrošili . Blago kafanama koji oni posjete , oni su zadnji gosti . Kada dođzu sebi glavno pitanje je
"Gdje smo mi to" i "hej gazda imaš li rasola" a zatim trći kuči da žena ne galami , ali u večini slučajeva bude več kasno hehehhe.
Sretno i desnom stranom momcovi sivi...

30.10.2005.

Geko nemoj u crvenu

Bio jednom jedan majstor Geko. On je majstor svog zanata, sa svoja četiri alata.
Kuće koje slavni Geko sagradi dugotrajne su. Ali ima i izuzetaka, njegovo remek djelo od "zgrade" koje je on sagradio, srušeno je 11.septembra 2002 godine. Naime, radi se o gekinom, do tada neviđenom, revolucijarnom djelu, Wolrd Trade Centru. Šišiće ne treba pustiti u kokpit aviona, zbog posljedica.
Ali naš geko je i to prebolio, uz koju sarjaku i mezu. Radi na novom djelu, Bosmal City Centru, najveća građevina na balkanu, Geko je preuzeo ovu građevinu u svoje ruke, jer je predugo tugovao za WTC-om (sarajka čini svoje), pa ušao u crvenu. Geko želimo ti još mnogo projekata...
Geko najbolji si

29.10.2005.

Tajna Kukuruza

Šta li se zeleni u Gornjoj Hrasnici ?
Jali su Jablanovi ili su Kukuruzi , obadvoje su izrasli u nebo se vinuli . Kako li je to samo Fadil -Aga uspijo ? Moramo da to jednom za širu javnost da razjasnimo .Odmah pored njegove plantaže nalazi se još jedna ali ni za politi Guranovoj plantaži .
Neka logiga ima . Kako da je tako dobro izraslo ? Dali je sjeme dali klima ili je ono treče što znamo samo ja i moj dragi Guran ?
Konda vidim sada kako mi govori "Rus ebem li ti onu u Berlinu , šta to pišeš" hehehehehe
Ma neka meni moga Fadila nemoj da ga neko ružno gleda a kamoli da nešto kaže , bolje mu je da sam se mariše nego da mu mi dolazimo da to rješavamo . I ovaj " momak " je poznat u mlade dane da je preskako ogradu i po meter visine , a danas samo prića ostala . Gurane ti si moj naj naj naj draži tetak .
Volimo te punoooo......

29.10.2005.

Mačkovi Dolački

Za sve mace ovoga dunjaluka , nas tri mačora tražimo novi dom . Ne pijemo , ne pušimo , ne bijemo se , i ne grebemo nikoga . Predost imaju mace sa vizom , autom , i ako ima koji evro još bolje . Primamo oglase samo subotom , zbog velike gužve , odgovaramo svim pitanjima .
Sema , Frki , Piki . Mrnjau mrnjau mrnjau ....

29.10.2005.

Žute čizme

Hiduš gdje si kupila te čizmice jeli bona nebila .

28.10.2005.

Ženidba

Moj Muhamede kad če se ženiti ovaj naš hajirlija ?
Ma šta ja znam , ima još , vremena . Nije lud ko Ruto , neka malo proživi . Ima kad da se objesi .

28.10.2005.

Ustani 12 sati je več

Došo Emir u zoološki vrt da razgleda životinje .
Gleda Emir , gleda , kad u jednom kavezu veliki papagaj .
Gleda Emir u njega , kad će papagaj:
-Šta je bolan , šta si bleno ?
A Emir će :
- Joj , izvini , ja mislijo ti "tica".

28.10.2005.

Delila Duradbegović

Delila volimo te puno !!!!!!
Emir Emrah Rusmir Merima Amra....
i reci Namiku da manje zeza inaće če biti derneka po leđima .

28.10.2005.

Ma koga ti zezaš

Hu Ha Kurafte majstor sam ja ...
Ihaaaaaaaaaa
Drži se macane sad ču ti kosti prebrati , ti meni da kažeš da sam macan a ne mačak . Ma ima da te polomim ko sepet .
Ihaaaaaaaaaaaaa

28.10.2005.

Jusuf i Azra

Ako vam treba japije , sadnica . građe samo se javite . Jusuf Šumar je tu da pomogne , a ako zatreba i drva za zimu i to nije problem .
A ako imate auto preporučujemo kod Azre , od guma do ulja sve je tu . A specijalitet firme je Čisto auto i povoljna cjena . Provjerite . Sretno ...

28.10.2005.

Adem Gurić

Fin momak , cure bujrum i ne sekiraj te se
momak je slobodan kao i brat mu Enever . Rodi rođo svoga sokola.
Hajmo sada redom , jedna po jedna hop ...

28.10.2005.

Lova do krova

Slušaj bolan ne zezaj nego prebaci tih sto milijona eura , inaće biče svašta , kontaš me !
Šta tu nije jasno , jesmo se fino dogovorili tebi pola meni pola .
Pa ja , šta sada zejabavaš , ako tako nastaviš neče ti biti dobro .
Idem sada u banku da vidim konto , ako si me zakino nadrljo si ko žuti jasno . Haj sretno i pamet u glavu , i ne zaboravi
sto milijona eura . Ok ...

28.10.2005.

Beeeeeeeeee

Jeli da te nešto pitam ?
-Vjeruješ li ti u život poslje Bajrama ?

28.10.2005.

Moja mačka "Sendi"

Ako vas muče miševi
nazovite
tu je lovac svih vremena
0043 livada pa šiljci i tu sam ja .

27.10.2005.

Iftar je bujrum

Evo mašala još jedan dan , mašala .
Jos koji dan pa Bajram akobogda , eh da je biti malo tada u Docu
bijo bi pravi merak .

27.10.2005.

Trazi se Sponzor

Za sve one koji imaju višak love neka se jave , da kupimo ovo auto . Nije puno ali ako je đzabe još je bolje hehehehe.
Deder vadite te pare isopd jastuka i vamo lovo , vrijeme je za zekijat . Lovu na sunce

27.10.2005.

Otvoren put N. Travnik - Bugojno

Jučer, 26.10.2005, na prigodnoj svečanosti pušten je u promet put Novi Travnik - Bugojno. Ovaj put ima ogroman značaj za stanovništvo Lašvanske i Bugojanse doline, a važna je i zbog rasterećenja dionice magistralnog puta Travnik - Donji Vakuf preko Komara. Put je dugačak 15 km, a još 1998. godine prije početka predizborne kampanje započeti su radovi, a tek nakon 7 godina put je konačno i dovršen. Ma ovaj potez je pravi bar da se brže iz jedne u drugu kasabu može doči bez belaja i čekanja na komaru , a za jarane koji su jedva čekali da navrnu u kafanu "Lovac" biče i to riješeno . Samo navrni stari putem i eto ga mašala . Sretno..

26.10.2005.

Naši sinovi očevi komšije

Kako da god počnem, šta da god kažem , šta da god pomislim , dok naša srca kucaju i naše djece živječete vječno sa nama i mi sa vama . Volimo vas zauvjek...

25.10.2005.

Mislite do Egipta ? Nemorate, skoknite do Visokog

Istrazivac, rodom iz Bosne i Hercegovine, a koji vec duze vrijeme zivi i radi u SAD-u, je tridesetak kilometara sjeverno od Sarajeva, na podrucju Visokog, otkrio kamenu piramidu ogromnih razmjera!Objavljujuci rezultate visemjesecnih geoloskih i arheoloskih istrazivanja na podrucju Visokog, Semir Osmanagic je iznijeo podatak da se ispod sadasnjeg brda Visocica krije stepenasta piramida stara oko 12.000 godina.
Osmanagic, koji je u zadnjih 15 godina intenzivno istrazivao piramide u Americi, Aziji i Africi, te o tome napisao veci broj knjiga, kaze kako je vec nakon prvih istrazivanja na lokalitetu Visocice siguran da je otkrio prvu europsku piramidu, koja je vrlo slicna piramidama otkrivenim u Juznoj Americi.

"Projekat bi mogao potpuno promijeniti znacenje BiH na svjetskoj arheoloskoj karti", kaze Osmanagic. U ponedjeljak je poceo drugi dio istrazivanja, ciji je glavni cilj dokazati postojanje zidova piramide.

Na vrhu "bosanske piramide Sunca" bio je hram koji su, kao i piramidu, sagradili prailiri, narod ciju starost Osmanagic procjenjuje na oko 27.000 godina. Potomci prailira, tvrdi, i danas cine 50 posto stanovnistva BiH, Hrvatske i Slovenije. Prema njegovom misljenju, drevni ilirski gradovi Asseria i Varvaria u Dalmaciji, Daorson u Hercegovini i Medun u Crnoj Gori puno su stariji nego sto sluzbeni arheoloski izvori tvrde.
U iducih pet godina Osmanagic ce potpuno rasvijetliti slucaj "bosanske piramide Sunca", ali dokazati i postojanje "bosanske piramide Mjeseca" ispod susjednog brda Kriz
Sad je samo pitanje vremena kad ce se naci neka pametna BiH glava (ili bolje reci guzonja) da privatizira citavo brdo, pa da za nekih 10-ak godina ubire zaradu naplatom karata posjetiocima jedine evopske piramide.

23.10.2005.

ZLOČIN U BIJELJINI

Lutajuči po netu slučajno sam naletijo na ovaj websajt
http://www.genocid.org/naslovna.php
i čitajuči ovo pismo moro sam ga dalje prenjeti da se ne bi ponovilo ovo sto je se več desilo .
25. novembra 1992. godine u Bijeljini, pripadnici specijalne policije RS, pod nazivom "Pahuljice", koja je bila pod komandom ministra policije Miće Stanišića, na Drini u Balatunu izmasakrirali su 22 lica, među kojima su bila i mala djeca.
O tome znaju mnogi pripadnici policije, koji godinama kukavički šute, plašeći se za svoje živote. Sve znaju, do u detalje: Mićo Stanišić, Tomislav Kovač, Goran Mačar, Goran Sarić Sara, Drago Vuković, Stevo Bokarić. O načinu na koji su ljudi i djeca masakrirani, sve znaju pripadnici "Pahuljica": Peđa Bartula, zamjenik pokojnog Duška Malovića, komandanta "Pahuljica", Risto Stuparušić Stupa, Milenko Samardžija Travka, Slavenko Kovačević Kino, Kosta Stanić Kole, Mitar Jolović Jola, Nenad Marković Tripa, Milenko Ećimović Kroka, Nenad Perović Peros i Danko Arbinja Mento.


PISMO ČOVJEKA BEZ SNA

Imam kuću kao iz bajke, uspješnu djecu, prelijepu unučad, novca dovoljno... I svi misle da sam srećan čovjek! Ali ja znam da sam očajnik i da golem teret na srcu nosim, da sna nemam, da mira nemam. Ja sam jednostavno bivši čovjek iz bivše Jugoslavije, ovdje u dalekoj tuđini, zarobljenik vlastitog nemira i teških misli o zločinu nad nevinom djecom bijeljinske porodice Sarajlić
25. novembra 1992. godine u Bijeljini, pripadnici specijalne policije RS, pod nazivom "Pahuljice", koja je bila pod komandom ministra policije Miće Stanišića, na Drini u Balatunu izmasakrirali su 22 lica, među kojima su bila i mala djeca.
O tome znaju mnogi pripadnici policije, koji godinama kukavički šute, plašeći se za svoje živote. Sve znaju, do u detalje: Mićo Stanišić, Tomislav Kovač, Goran Mačar, Goran Sarić Sara, Drago Vuković, Stevo Bokarić. O načinu na koji su ljudi i djeca masakrirani, sve znaju pripadnici "Pahuljica": Peđa Bartula, zamjenik pokojnog Duška Malovića, komandanta "Pahuljica", Risto Stuparušić Stupa, Milenko Samardžija Travka, Slavenko Kovačević Kino, Kosta Stanić Kole, Mitar Jolović Jola, Nenad Marković Tripa, Milenko Ećimović Kroka, Nenad Perović Peros i Danko Arbinja Mento.
O pomenutom zločinu dosta znaju: Zoran (Uroš) Spasojević, tadašnji komandir policije, Slobodan Andrić, tadašnji dežurni policajac, Milan Tešić, tadašnji zamjenik komandira policije, Žiko Miljanović, tadašnji šef smjene, Dragan Kanjčević i Zoran Novaković, dežurni policajci pred kućama ubijenih, Rodoljub Ivanović, tadašnji komandir rezervne policije u selu Brodac kod Bijeljine, Jovo Ljubojević, tadašnji zamjenik komandira u Brocu, i Mile Škorić, pripadnik državne bezbjednosti i tadašnji zamjenik Drage Vukovića, čovjek koji je rodom iz Balatuna, gdje su poubijani Sarajlići, Malagići i Sejmenovići. Svi ovi ljudi su radili na sakrivanju leševa i prikrivanju istine o zločinu.
Žrtve tog zločina do Drine su prevezene nasipom u dva vozila, u TAM-iću i u vojnoj STODESETKI. Ovo drugo vozilo, je prano od krvi u krugu CJB Bijeljina i tu scenu su vidjeli na desetine policajaca.

Poštovani, o svemu ću ti uskoro opširnije pisati i obećavam ti da ću svjedočiti pred SUDOM BOSNE I HERCEGOVINE U SARAJEVU.

Eto, ja kazah istinu i dušu svoju spasih!

Bivši čovjek i bivši pripadnik MUP-a RS

23.10.2005.

Drži se žuti

Garonja onaj što je Trapo imo na Kamenjima i komše mu promjenile cijev i vratile opet Dolačanima . Puno je se pričalo gdje je nesto garonja i evo ga . Našli smo ga na vojnom paradi .
Ode on opet za Dolac ...

23.10.2005.

Lete Štuke Lete Avijoni

Drži ga Emrah . Deder jednom za raju rafal ...

23.10.2005.

Snješko bijelić

Ma ima da kažete kakav snješko ovaj mora da je prolupo , ma dobro malo zezancije , ne košta ništa . Danas u gradu je bilo prezentacija Armije . Gdje da to prodze a da bosanca nema . Ovo je verzija zimskoga RambaIII made in snješko ...

22.10.2005.

Bošnjaci u Kraljevskoj vojsci Austro-Ugarske

Innsbruck
je glavni grad republike Tirol-Austrija . Poznat je po zimskim olimpijskim igrama koje su se odrzale dva puta i grad partner je sa Sarajevom .
U jednom dijelu grada se nalaze Bošnjaci koji su dali svoj život u prvom svjetskom ratu . U ratu protiv Italijana su se pokazali kao neustrašivi borci koji su ostali u sječanju Tirolaca kao ljudi lavovkoga srca i crevenoga fesa . U znak poštovanja prema Bošnjacima u prošlosti podignuto je vojno mezarje gdje su ukopani po vjerskim običajima .
Neka im je rahmet duši.
EL FATIHA...

20.10.2005.

Neretvo Majko, rodila si kralja!

Sedamdeset prva kalendarska godina
obasja se svjetloscu Neretve dolina.
Rodila je sina sa Neretve mati
nek je ziv i zdrav, Sergej ce se zvati.

Fudbal je zavolio jos u dane rane
na Bijelome brijegu provodio dane.
Divio se Semiru, Vahidu i Baki
gledao, upijao njihov potez svaki.

Horoskopski znak rodjen k'o djevica
od boga mu dar - ubojita ljevica.
Zavrsava zanat u mostarskom Velezu
i postaje lovac na protivnicku mrezu.

Protivnickim golmanima on postaje briga
i ubrzo ga zove cijela Bundes liga.
Nudile ga drzave da igra za njih
odbio je Barba pozive od svih.

On ne zeli igrati za druge ko stranac
Barba voli Bosnu, Barba je «Bosanac»
Prihvata sa ponosom on Bosanske boje
i gori za dres domovine svoje.

I postaje vodja na terenu svima
pokazuje put nasim lavovima.
Kada Bosni ne ide, Barba brda valja
sa Neretve Majko rodila si kralja.

U srcu Danske mi tucemo dance
tako je kad Barba predvodi Bosance.
Spanija Valencija stadion Mestalja
na koljena pada pred nasega kralja.

Nije Barba veliki samo na terenu
velika je ljudina u svakom pogledu.
Barba ima srce k'o Velez planina
velika mu dusa kao Posavina.

Poraz u Srbiji nije izdrzao
rekao da odlazi i da mu je zao.
Ne mogu da zamislim da vjerujem u to
u prsima se raspada srce bosansko.

Ne gubimo samo lava sa terena
izgubismo legendu, kralja, kapitena.
Volimo te Barba ti si nas div
za poraz na terenu najmanje si kriv.

Ti si nas kralj, na terenu car
ostani sa nama jos godina par.

Hogra BHF

www.bhfanaticos.com

20.10.2005.

Oružja za kontrolu vremena i potresa

Treći svjetski rat se možda već desetljećima odvija pred našim očima. Neki znanstvenici vjeruju da su nagle klimatske promjene i sve češći potresi zapravo većinom umjetno izazvani. Još 1997. godine, tadašnji američki ministar obrane službeno je priznao da neke zemlje imaju i koriste oružja za kontrolu vremena (i potresa), te da su ona elektromagnetske prirode. Ljudi širom svijeta svjedočili su neprirodnim oblicima oblaka koji su bili geometrični (ravne linije, pravilni kutevi), a mogli su nastati samo pod utjecajem elektromagnetskih valova. Drugim rijčima nadrljali smo da da to i ne znamo .
Dobro došli u kameno doba .

19.10.2005.

Godišnjica rahmetli Alije Izetbegovića

Dana 19.10.2005 na memorijalnom centru Kovači bilo je otvorenje turbeta Alije Izetbegovića .
Svi dobro pamtimo onu izreku rahmetli predsjednika , danas na njegovom turbetu zatekli smo je iklesanu na marmornom nišanu gdje piše :
"VELIKIM BOGOM SE KUNEMO DA ROBOVI BITI NEČEMO"!!!


19.10.2005.

Nova država

-Bolan , jesi čuo da su se Švicarci i Austrijanci
ujedinili u jednu državu?
-Ma daj , pa kako će se zvati ta nova država ?
-Aušvic !

19.10.2005.

Amater "Šta vam je ljudi?"

Šta vam je ljudi pa niste skupa,
kakvo to srce u vama lupa?
Šta vam je ljudi pa skupa niste,
kao da niste od iste vrste?

Zar niko od vas neće da shvati,
isti vam praotac ista vam pramati!
Zato je čudna ta vaša zloba,
koja vas prati do samog groba.

Zašto to bjelac ubija crnca,
kad su im ista krvna zrnca.
Zašto to čovjek čovjeku smeta,
nije mu valjda tjesna planeta.

Zašto se jedni u bjedi guše,
a drugi sebični nemaju duše.
Hiljade ljudi bez hrane živi,
oholi ljudi pa vi ste krivi!

Zašto se ljudi zbog vjere glože,
jedan im Tvorac koji sve može.
Opet se ljudi podjelom hvale,
za takvu sreću šanse su male.

Svima nam treba hljeba i vode,
svima nam treba sreće i slobode
Čovječe boži vidiš katastrofe,
primi pouku iz zadnje strofe:

Ljudi su isti crni i bjeli,
svijet se tako nesmije da dijeli.
Razlike ima znadeš li ti,
postoje samo dobri i zli!

17.10.2005.

Pćelar - Ešref Garib

Jednog čovjeka je počeo da ganja lav. Dolazio je sve bliže i bliže. Odjedamput čovjek ugleda veliku provaliju ispred sebe. Da ne bi pao u nju i da ga lav ne bi uhvatio skoči i uhvati se za tanku granu jednog drveta tako da je visio tačno iznad provalije. Dođe jedna bijela vjeverica i poćne da grize granu. Čovjek je otjera. Onda dođe jedna crna vjeverica i isto počne da je grize tako da je grana bila sve tanja i tanja. Čovjek i nju otjera. Opet dode ona bijela...i tako dalje. U svemu tome čovjek ugleda da na grani više njega visi pćeliji med. Podigne svoju glavu i počne da liže i da se nasladuje njime. Zaboravio je čovjek na lava koji ga ganja, na provaliju ispod njega i na tanku granu i vjeverice.

Pitače neki čemu ovaj primjer i sta znaći. Lav je smrt koja čovjeka ganja. Provalija je kabur u koji ce čovjek ući. Grana je njegov život. Bijela vjeverica je dan a crna je noc koji uvijek pomalo od života uzimaju. Pored svih tih opasnosti covjek se nasladuje medom odnosno DUNJALUKOM i zaboravlja na sve.

17.10.2005.

Bujrum, bujrum.... po idemo dalje

Šta je se imalo reći reklo je se . Izbori su prošli, sada idemo dalje .
Bujrum na kahvu i rahat lokum pa da vidmo šta nam valja ćiniti za naše dobro ...

17.10.2005.

Bruce Leeeeee

Haj jarane majke ti ustani i pomariši ove hajvane , što nam sve živo obečavaju a dobijemo hašimagu . De tite ti ustani i mariši sve seronje i sve ove novo kompovane demokrate , ustani pa ču te častiti naj boljom bosanskom klopom sto postoji . Sarmom , neču te zajebati , kad ti kažem . Samo ustani i ove što nam donose demokratiju razbi ih ko Sepet .
Dok ti ustaneš ode ja da treniram bar da se mogu sam braniti -
majstore spašavaj nas od demokratije balkanske ...

17.10.2005.

Marinko Krajina novi načelnik

Prođoše još jedni izbori. Glasalo se kako se glasalo. Ovi izbori bili bi kao i svaki drugi izbori . Marinko Krajina izabran je za načelnika općine Gornji Vakuf-Uskoplje. Danas svi govore o ovom čudu neviđenom u našem gradu. Kandidat Hrvatske demokratske zajednice postigao je uspjeh kojem se ni u snu nije mogao nadati imajući u vidu odnos broja birača Bošnjaka (66,5 %) i Hrvata ( 33,3 %).

Preliminarni rezultati ovih izbora su :


Krajina Marinko /Hrvatska demokratska zajednica BiH/ 3677 glasova 48,05%
Čaušević Sead-Čaki /Stranka demokratske akcije/ 2375 glasova 31,04%
Garača Abdulah /Stranka za BiH/ 1600 glasova 20,91%


Za ove izbore registrovano je 14004 glasača
100%
Registrovano da glasaju redovno 13398
95,67%
Broj glasača koji su glasali 7785
58,11%
Nevažećih glasačkih listića 133
1,71%
Ujedno čestitamo novoizabranom načelniku sretan rad i bolju budučnost za sviju nas .

16.10.2005.

Samo sjedite

Sjedite Sjedite dok gazda ne dođe , biče vas i po Vrbasu . Kupite one opuške i sklanjaj tepihe hehheeheh
Ko je obro ošlamu ? Jeli . Ko je obro ošlamu?
I ne znam koliko košta metar treba malo da avliju mjerim , ako imate da mi pozajmite heheheh....

16.10.2005.

Enver Muminovic

Babo reci Enveru ja neču čekati da se on ženi , ja ču prije njega .
Veli Mesko i bogami odradi poso . Enver je imo titulu "Zadnjega čovika u Docu " , ali ga je Sejad zezno . Ne kaže se đabe ko se ne može oženiti neka ide u Voljice . U slučaju da vam treba goriva bez vode dođite kod Envera , on vam stoji na usluzi 24 sahata .
Bujrum ...

16.10.2005.

Traži se vlasnik Bicikla

Ko li je ovaj zgodan dečko što izaziva sudbinu .
Ako slučajno znate javite nam rado bi i mi znali.
Čuli smo da je mazno biciklo ali načemo mi njega
dohakačemo mi njemu ...

16.10.2005.

Hare

Jedan od poznati sumo boraca Doca je naš dragi Hare .
Redovan je posjetilac Đamije i mašala zna dosta sura , što je za pohvaliti . Jest da voli više velike čevape nago male ali to ja sin jedinac . Hare volimo te puno .

15.10.2005.

Rat na Marakani

Incidenti na "Marakani" zabilježeni su i prije početka utakmice po ulasku navijača na stadion. Eskalirali su u petom minutu susreta kada je jedan od navijača SCG s južne tribine bacio baklju među navijače BiH.

Potom je prema bh. "fanovima" poletjelo još nekoliko baklji, a koje su dok još nisu izgorjele bačene, ali ovaj put, sa suprotne strane, prema navijačima SCG.

U "bici" koja je trajala cijelo prvo poluvrijeme navijači su se gađali kamenicama, stolicama.

U 23. minutu utakmice grupa navijača SCG sa juga "Marakane" uskočila je u kanal koji dijeli teren od tribina i tim putem krenula u obračun prema bh. navijačima.

Došlo je do bliskog kontakta, a deblji kraj izvukli su oni u kanalu. BH navijaci su bili prinudjeni upotrijebiti silu kako bi sprijecili ulazak gostujucih navijaca iz Republike Mrske na tribinu na kojoj se nalazilo 800 heroja iz BiH.

S policijom su se nešto kasnije sukobile i pristalice BiH, ali efikasnom akcijom MUP-a Srbije stvri su "stavljene pod kontrolu".

Cijelim tokom utakmice navijači BiH su s istočne i južne tribine gađani tzv. topovskim udarima, koji se koriste za vojne vježbe i koji su stvarali izuzetno jake detonacije na stadionu Crvene zvezde od kojih su u zrak letjele i stolice, a prema svjedočenjima očevidaca snažni praskovi čuli su se i u okolini "Marakane".

U Beogradu iz pištolja pucano prema Zeničanima

Na autobus agencije "Jelinak" iz Žepča koji je na utakmicu SCG - BiH u Beograd vozio oko 50 navijača NK Čelik pucano je iz pištolja prilikom napuštanja prijestonice zemlje naših istočnih susjeda, piše juče agenicija Zeda.

Prema navodima navijača, kako tvrdi Zeda, pucano je u gume njihovog autobusa, da bi se zaustavio, te da bi ih napala grupa huligana SCG. Navijači BiH za Zedu su rekli da su gume autobusa izdržale i uspjeli su put nastaviti bez zaustavljanja do sigurnijeg odredišta uz policijsku pratnju koja je bila organizovana automobilima i iz zraka helikopterom.

U istom tekstu Zeda navodi da su Zeničani ogorčeni postupanjem velikog broja Bosanaca i Hercegovaca koji su bodrili tim susjedne države i koji su ih gađali "topovskim udarima", kamenice, stolicama, upaljačima i bocama...

Zeda prenosi i tvrdnje navijača BIH da su redari utakmice izvan stadiona donosili kamenje navijačima SCG koji su potom gađali simpatizere naše zemlje. Prilikom dolaska u Zenicu u Kantonalnoj bolnici pomoć je ukazana lakše povrijeđenim Muameru Mujezinoviću, Bernardu Dujmoviću i Senadu Škopi.

"Vrijeđali su nas i kamenovali od samog ulaska u stadion. Jedna kamenica je doletjela sa susjedne tribine i pogodila me u glavu. Prvu pomoć pružio mi je jedan navijač Željezničara kojem se iskreno zahvaljujem", rekao je Bernard Dujmović, te dodao:

"Ne kajem se što sam otišao na utakmicu i nije mi krivo što je reprezentacija BiH poražena. Teško mi je što su nas tokom cijele utakmice kamenovali navijači iz naše zemlje, iz Bijeljine, Banja Luke, Istočnog Sarajeva, Trebinja..."

15.10.2005.

Sretoh dragu

Amater ponovo u akciji , šta reči nego čista petica .
Bijo bi red da se konačno otkrije identitet da zna raja ko je stvaralac ovih predivnih stihova .

Sretoh dragu nepoznatu, u proljeće sred behara,
pa pomislih mili Bože, od tebe mi evo dara.

Kad je gledam duša drhti, eh kad bi to ona znala
u grudima bol se vrti, blagi Bože tebi hvala.

Kad je slušam srce lupa, ona o tom pojma nema,
u čežnji se bolnoj kupa, i toj čežnji kraja nema.

Hajde mila pogledaj me, tvoj mi pogled sreću daje,
ali mila ne zna za me, nit me gleda niti haje.

Hajde mila osmeh daj mi, da ozdravim da ustanem,
al' osmejeha ni za lijeka, bez njega ću da usahnem.

Nekog drugog ona gleda, nekom drugom osmjeh daje,
al' taj drugi pojma nema, nit je gleda niti haje.

Sreću čine male stvari, tako malo duši treba,
al' sreća se neda kupit', nije sreća parče hljeba.

14.10.2005.

Prvo kino

Eh kako se toga rado sjetim , vala nekako mi bude drago u duši , ma merak pravi . Veli meni moja majka " Sine hajde pomozi Salihu cipat drva , pa hajte u kino u Kasabu ". Uf šta je drva cipati , ma sada čemo mi to za čas pa u kino prvi put . Kontam biče neki film Karate ili dobar Kaubojac . Veli meni moj Salih deder mali ne žuri tako ima Vakta . E da on zna kako se meni žuri sada bi mi zbrisali u Gornji Vakuf pa prvo čevapi , pa boza , pa šampita , pa onda tek Kino, da ne zaboravim da mi kupi roman Zagora ili Bleka . Kontam ja a drva sve manje i manje i napokon gotovo . Majka Majkaaa iscipali smo . Dobijem lovu , obučem se , ko momak , pa u čaršiju . Došli mi u grad , i veli Amiđa mali mogu li čevapi .Eh brate što pitaš , velim ja onome , daj velike , a bogami i kolu vamo . Tako mi akšamlučimo a niko da gleda u sat . Velim ja hočemo li zakasniti , ma jok samo ti jedi .
Pojedemo mi to pa polagano pored radnji i Čučine brijačnice u Kino kad ono zakasnili smo . Vele oni meni dok si ti haviso Čevape film već počeo . Drugi film je za "odrasle" velim hoču i ja a oni svi u smijeh , i vele mi za koju godinu . Ništa nisam skonto ali sam dobijo Bleka i Zagora . Tako da je moj prvi izlazak propo , a poslje redovno a u srednjoj školi bježali sa nastave . Sreča naša da nam je razredni starješina Šenda Hrvoje Pero bijo legenda pa nam je progledavao kroz prste . Pa kuči prije Babe da ne bi bilo derneka heheheh...

14.10.2005.

Mevlud u Docu

Koje godine je to bilo ne znam ni sam , samo smo mi mali Dolačani bili ponosini zbog toga . Dosta su nas Bistričani i Draževljani zezali da oni imaju a mi nemamo , eto im sada . Kod Safetove kuče sada Envera Muminoviča su se prodavale čevape hmm, kako smi ih samo slatko jeli . Dole kod Đzamije je bilo ko neki šator pun kojekakvih bombona i đakonija . Kakve nam fajde samo smo mogli gledati para nismo imali . Tada je moj amiđa Salih bijo još momak . Veli oni meni i Breni kad naiđe neka cura da je ušćinemo za guzicu , i ako to uradimo kupiče nam pušku istu ko u Dok Holideja . Ma za nju čemo uraditi sve , hej dobičemo pušku Holidejevu ma bičemo glavni kauboji u Docu .
I tako sjeli mi na Alinu Duratbegoica ogradu i maštamo a stariji momci mjere li mjere cure. Salih Toza Mišo Muharem i vele oni meni i breni eno ona plava uščinite je i puška je vaša . Gledamo mi nju a u mislima samo puška , kako čemo se igrati na Kamenjima , eh ima da Šišice sredimo od prve . Mi ko ludi bogami i uščinemo je . Vrisnu ona i veli majmuni jedni sram vas bilo , a bogami onaj njen hoče da nam opali šamar . Sreča naša pa su nas Salih Toza Mišo branili inaće bi mi nadrljali , zbog puške . Mi smo toga dana bili "glavni" nije nas smijo niko dirati , a i hurme smo dobili .
I od tada nesta Mevluda i kad če biti opet ne znam ail nadam se akobogda što prije . Što da idemo ujvek mi kod Draževljana , neka oni dožu malo kod nas .
Pa ja jeli tako .
Danas kada ovo pričam svome dragome Amiđi Salih-begu veli mi uvjek "mali šuti" i ja štaču drugo nego šuti i muči ...

13.10.2005.

Herojski otpor naših

Odlučio gol Kežmana u sedmoj minuti * Bh. tim dominirao u drugom poluvremenu
Stadion Crvene zvezde u Beogradu. Gledalaca 55.000. Glavni sudija: Kyros Vassaras. Pomoćnici: Simeon Tsolakidis i Dymitrios Bozatzidis (svi iz Grčke). Delegat: Michel Vautrot (Francuska). Strijelac: 1:0 - Kežman (7). Žuti kartoni: Koroman, Vukić, Vidić (SCG), Milenković, Hasagić (BiH). Crveni karton: Vidić (SCG, 84. minuta) - dva žuta.
Igrač utakmice: Mateja Kežman (SCG) - 7,5.
SRBIJA I CRNA GORA: Jevrić 7, Duljaj 7, Vidić 6,5, Gavrančić 6,5, Krstajić 7, Nađ 6 (od 73. Ilić -), Đorđević 6, Koroman 6,5, Vukić 6,5, Žigić 7, Kežman 7,5 (od 87. Luković -). Selektor: Ilija Petković.
BOSNA I HERCEGOVINA: Hasagić 6,5, Berberović 6,5, Musić 6,5 (od 65. Bešlija 6,5), Milenković 6,5, Barbarez 7, Spahić 7, Bajramović 6,5, Jakirović 6, Salihamidžić 6,5, Grlić 6 (od 46. Bartolović 6,5), Bolić 6 (od 70. Misimović 6). Selektor: Blaž Slišković.
U posljednjoj i odlučujućoj utakmici kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo naša fudbalska reprezentacija poražena je na beogradskoj "Marakani".
Međutim, našima treba odati priznanje. Odigrali su herojski, dali sve od sebe u utakmici u kojoj je domaćin malo šta prepustio slučaju, od pritiska s tribina pa do prilično konfuznog suđenja grčke trojke.
Ovim minimalnim trijumfom Srbija i Crna Gora osigurala je plasman u Njemačku, dok će iz naše grupe 7 u baražu igrati Španija.

Kobni skok Žigića

Gol odluke pao je već u sedmoj minuti. U tom periodu tri puta je lopta išla na dvometraša Žigića, koji je uvijek bio viši od naše odbrane. Dva puta smo se izvukli (pored gola i intervencija Hasagića), ali ne i treći.
Duljaj je s desne strane centrirao u sredinu, Žigić šutirao prema golu, a loptu ispred Barbareza Kežman je u padu s dva metra ugurao u mrežu. Hasagić je ostao nepomičan na suprotnoj stativi.
U narednom napadu imali smo šansu da izjednačimo, ali je dobar udarac Bajramovića glavom zaustavio Jevrić.
Vodstvo nije utjecalo na napadačku taktiku domaćih, dok smo mi nastavili prilično bojažljivo. Iako smo gubili, uglavnom smo se grčevito branili. U 21. minuti Đorđević je centrirao iz kornera, Krstajić šutirao, a Jakirović skrenuo loptu, ponovo u korner.

Bomba Musića

Petnaest minuta kasnije osmijehnula nam se sreća. Krstajić je sa skoro 25 metara šutirao, lopta je okrznula Žigića, promijenila smjer i, umjesto u mrežu, udarila u stativu Hasagićevog gola.
Možda smo u 40. minuti mogli učiniti nešto više. Salihamidžić je probacio loptu kroz noge Duljaju i krenuo sam prema Jevriću, ali je grčki sudija sa zadrškom svirao prekršaj u napadu.
U drugom dijelu napokon smo krenuli ofanzivnije, sa isturenijim Barbarezom, kao da je na teren izašao drugi tim.
Od 60. do 62. minute izveli smo četiri uzastopna kornera, a centimetri su nas dijelili od izjednačenja kada je odbijenu loptu iz kaznenog prostora dočekao Musić i iz punog trka, sa skoro 40 metara, uputio projektil prema Jevriću. Golman SCG uspio je ispod same prečke izbiti loptu u korner.
Tu nismo stali, nastavili smo s fajterskom igrom. Muk pune "Marakane" u pojedinim momentima bio je najbolji znak onoga što se dešavalo na terenu.
U 84. minuti Vidić je isključen, jer je oborio Misimovića u prodoru. Dvije minute kasnijeSalihamidžić je pokušao iz voleja s ivice šesnaesterca, ali je Jevrić bio na mjestu.
To je bila posljednja šansa da barem izjednačimo, jer je nedugo zatim sudija odsvirao kraj.

Domaći navijači napali naše

Prije i tokom meča pristalice domaće selekcije s istočne i južne tribine stadiona gađale su navijače naše reprezentacije stolicama, flašama, kamenjem, petardama... Na dijelu tribine sa bh. navijačima odjekivalo je kao na frontu.
Policija je udaljila dio publike na obje tribine od navijača našeg tima. Međutim, ni to nije spriječilo domaće huligane da nastave, pa čak i pojačaju, svoje izljeve primitivizma.
Prema nezvaničnim informacijama, dvadesetak naših navijača je samo u prvih pola sata utakmice zbog povreda prebačeno u beogradsku bolnicu.

12.10.2005.

Burek i Iftar

Iftar je bujrum Burek ispod sača , kada to Điha napravi to je prava poslastica . Pa domači Dolački Kupus i Rasol hmmm.
Ma Sač je prava stvar ko znda da dozira temperaturu da pita ne bi izgorila , u tome je moja mama pravi majstor . Nije đabe Jusuf nabijo stotku heeehheh (misli se kg ) . U Sjeniku što je Jusuf napravijo da može da akšamluči sa svojim Lovcima ima se šta čuti pogotovo , lovačke priče i zgodovštine . E muko moja samo kada počnu ko je večega zeca vidjo i lisicu hehehe.
A praznnoga rusaka dođu svi kuči , dobro ostane koji komad pogače i sira , a i koja kap rakijice . Nako za dušu vele mi uvjek .
Ko voli dobar burek neka se javi , neče požaliti .
Idem jesti pa se čujemo poslje . ciao dolac moj dragi ciao...

12.10.2005.

Rat za Njemačku

Neka igrači začepe uši ako treba * Svi u odbranu * Pritisak nam je dodatni motiv
Nogometna reprezentacija BiH večeras će u paklu Marakane sama odlučiti o svojoj sudbini i eventualnom ispunjenju dugogodišnjeg sna - plasmanu na SP u Njemačkoj, koji bi u ovim okolnostima predstavljao svojevrsnu senzaciju.
Sliškovićevi izabranici imat će od 20.30 sati veliki ispit zrelosti kada na uzavreli stadion izađu na megdan lideru grupe, selekciji SCG, koja u meč protiv BiH istrčava bez ijednog poraza i sa samo jednim primljenim golom. Pred nama je znači strašan zadatak, čije ispunjenje zavisi od mnogo toga.

Pritisak normalan

Iako je pritisak u srbijanskim medijima ogroman, stanje unutar našeg tima je dobro.
- I mi bismo napravili isti takav pritisak. To je normalno. Prema onome što vidim, izjave su sportske i relativno korektne. Sve što se ovdje kuha po novinama i javnosti je samo dodatni motiv mojim fudbalerima da se pokažu u najboljem svjetlu - rekao je jučer selektor Blaž Slišković.
Osim Bešlije, čiji je nastup pod znakom pitanja, svi ostali su dobro. Sliškoviću je ostalo "samo" da igrače posloži na terenu, a kako stvari stoje, to će biti krajnje defanzivna formacija koja će u većem dijelu igre imati zadatak da Hasagić ne kapitulira.
Tako će Barbarez igrati libera, a Milenković i Spahić stopere. U defanzivi će biti i Musić i Salihamidžić. U napadu će se nalaziti samo Bolić, a iza njega će biti Misimović. I toliko od ofanzivnih igrača.

Muška igra

- U prvih 60 minuta namjeravam "zacementirati" gol, jer bi nas primljeni pogodak jako uzdrmao. Stoga je bitno da ga ne primimo, a kada igračima SCG malo počne bujati nervoza, onda da zaigramo muški pa vidimo ko će imati više uspjeha - naglas razmišlja Slišković.
Selektor se ne plaši Marakane i pedesetak hiljada vatrenih navijača koji će biti protiv nas, kao ni šireg terena u odnosu na one na koje smo navikli.
- Neka igrači začepe uši ako treba. Njihovo je da igraju - kaže Slišković.

Šanse 65:35

Slišković je još jednom rekao da je SCG favorit.
- Realno, SCG ima više šansi, možda 65:35, ali ja sam ipak optimista. Zanimljivo je da, kako se meč bliži, pritisak kod igrača opada. Mišljenja smo da možemo samo dobiti - priča bh. selektor.

Bajiću prijete i iz Partizana

Kao što smo i najavili, Branimir Bajić neće igrati, ali ne zato što to ne želi, već zato što mu Slišković to neće omogućiti.
- Kako ću staviti momka kojem dolaze prijeteće poruke, da pazi šta radi, da bude pametan i slično. Ima takvih poruka i iz Partizana, ne prijetećih, već, da tako kažem, savjetodavnih. Ne bih sebi mogao oprostiti da mu se nešto desi. Odlučio sam da ne igra, i pored toga što bi nam i te kako dobro došao - kaže Slišković.11.10.2005.

Specijalci s puškama čuvali reprezentaciju

Veliko interesovanje medija, ali ne i običnih ljudi * Barbarez i Salihamidžić pobjegli
Dolazak nogometne reprezentacije BiH u Beograd jučer nije previše interesirao obične ljude koji možda nisu ni znali da stiže njihov sutrašnji protivnik kojeg treba pobijediti za direktan plasman u Njemačku.
Zato nije manjkalo interesovanja medija koji su nestrpljivo čekali ispred izlaza s beogradskog aerodroma i nastojali izvući koju izjavu. Barbarez se iskusno provukao i "uletio" u autobus, Salihamidžić već po navici isključi uši u takvim situacijama, pa je teret davanja izjava pao na Misimovića i Bolića, koji je nakon het-trika privukao najviše pažnje.

Policajci po gradu

Direktor selekcije Ahmet Pašalić i selektor Blaž Slišković su također bili korektni prema beogradskim medijima te im kazali ono što ih je zanimalo.
Osim novinara, malo je ko drugi došao na doček, a ponajmanje oni koji su u našim zebnjama i najcrnjim mislima trebali provocirati. A i da ih je bilo, vjerovatno bi se predomislili kada bi vidjeli ko se brinuo za sigurnost našeg tima.
Za razliku od Belgijanaca, Danaca i drugih naših domaćina tokom proteklih godina nenaviknutih na probleme s huliganima, Srbijanci znaju kako se obračunavati s takvima, pa su na Surčin stigli i specijalci naoružani automatskim puškama i hladnokrvnim pogledom, te su za svaki slučaj načinili kordon za naše fudbalere.
Inače, na beogradskim ulicama ima mnogo naoružanih policajaca. Patroliraju i zagledaju. Jedan od srbijanskih kolega po profesiji kazao nam je da nema puno naboja u Beogradu, ali da će ga vjerovatno biti na stadionu.

Meč kao i svaki

- Ljudi uglavnom taj meč posmatraju kao i svaki drugi, s tim što očekuju sigurnu pobjedu, kao što bi bilo i da dolazi Belgija, Portugal ili neko drugi - rekao nam je on.
Naša selekcija napustila je aerodrom pod jakom policijskom pratnjom koja je bila uz nju sve do dolaska u hotel "President", iznenađujuće prijatno zdanje smješteno u vrlo lijepom prirodnom okruženju 12 kilometara od Beograda. Policija će, zajedno s hotelskim obezbjeđenjem i nekoliko ljudi koji su iz Sarajeva došli sa timom, čuvati naše reprezentativce 24 sata dnevno.

Koja reprezentacija?

Uposlenici aerodroma bili su prilično ravnodušni i nezainteresirani kada je riječ o dolasku našeg tima u Beograd.
Na pitanje kada slijeće avion iz Sarajeva s reprezentacijom BiH, odgovarali su:
- Avion sa sportistima?
Ili pak:
- Koja je to reprezentacija, fudbalska?
Međutim, ne bi se reklo da je riječ o potcjenjivanju ili omalovažavanju. Prije će biti da ih zaista nije interesiralo ko je u avionu i zašto dolazi u Srbiju i Crnu Goru.

11.10.2005.

IMAŠ BISER

Kao što smo obečali našeme poštovanome posjetiocu tz.Amater-u koji je se ponovo javijo i to sa predivnom pjesmom , šta reći , proitati i uživati . Sretno i bujrum navrni koji put u našu kasabu Dolac .

Imaš biser, dijamante
I sve za čim svijet uzdiše;
Ti najljepše oči imaš
-Moja mila, šta ćeš više?
Tvoje mile, divne oči
Iz srca mi izmamiše
Bezbrojne i vječne pjesme
-Moja mila, šta ćeš više?
Tvoje mile, divne oči
Mnogim bolom mene biše;
Ti me njima upropasti
-Moja mila, šta ćeš više?

10.10.2005.

HAJMO BOSNO, BOSNO, BOSNO HAJMO HERCEGOVINO

Srijeda pijaca u Vakufu malo če da ofali ali ima razlog za to , neče se niko ljutiti zar ne . Ma ima da bude veselo , napriejd BOSNO naprijed.....


Hajmo bosno,
Hajmo hercegovino,
Hajmoooooooooooo...

Mi smo nebo što se plavi,
Mi smo sunce što se sjaji,
Plavo-žuti, žuto-plavi,
Nek' se pjeva, nek' se slavi.

Sve od Une pa do Drine,
Ova pjesma nek' se vine,
Preko polja, preko gora,
Sve od save pa do mora,

REFREN:
Haj'mo Bosno, Bosno, Bosno,
Haj'mo Hercegovino,
Haj'mo Bosno, Bosno, Bosno,
Haj'mo Hercegovino.

Nikad sama nisi ti,
Uvijek s tobom tu smo mi,
Tvoje kćeri i sinovi.

10.10.2005.

Momcovi from "Dolac"

Šta da vam kažem slika i prilika . Cure bujrum svi su momcovi slobodni i dobro uče u školi , dobro koji put ufate maglu sa časa ali opravdanje uvjek imaju . Imaju i vozačku !!!
Šta ćekate cure bujrum dok nije kasno . Samo da vam kažem da su primjer ostaloj omladini u bilo kojem pogledu .

08.10.2005.

Kapali čaršija-natkriveni bazar

Najstariji i najveći zatvoreni bazar na svjetu, poznat i kao Grand Bazzar, jedan je od najprimamljivijih atrakcija Istanbula. Sastoji se od 65 krivudajući ulica sa preko 4000 prodavnica, hamama, čajanki, džamija i fontana. Pravo je iskustvo i doživljaj tumaranje kroz aleje, razgledanje i ćaskanje sa veselim Turcima.

Ovde možete naći skoro sve, od tradicionalnih lula, ćilima i nakita, do rahatluka, začina, odjeće i ručno bojene keramike. Opuštanje sa šoljom čaja u ruci jedan je od važnih običaja za narod.
Do bazara možete doći tramvajem do Beyezit. Otvoren je tokom dana od 08:30 do 19:00 časova ulaz je slobodan, a zatvoren je samo nedeljom.

08.10.2005.

Plava Džamija

Sultan Ahmet Camii a poznatija kao Plava Džamija sa svojih šest predivnih minareta je jedna od najupečatljivih i istaknutijih građevina među neboderima u Istanbulu. Sagrađena da bude rival Aji Sofiji 1609 jedna je od najlepših primjeraka otomanske arhitekture a i dalje je u službi. Unutrašnjost džamije je dekorisana hiljadama plavih i bjelih iznik keramičkih pločica ukrašenih tradicionalnim otomanskim cvjetnim mustrama a ovo su i ključni detalji na osnovu kojih dobija ime. U pozadini džamije je Kilim muzej u kome se mogu vidjeti primjerci antikviteta iz cele Turske.

Nalazi se kraj starog hipodroma na Sultanahmet trgu odmah do Aja Sofije. Otvorena je tokom dana osim kada je vrjeme za molitvu-naročito petkom tokom popodneva. Muzej je otvoren od utorka do subote od 09:00 do 16:00. Ulazak u džamiju je besplatan dok muzej ima neku sitnu cjenu za ulaz.

07.10.2005.

Sve za Tlideset maraka

Ako se nastavi trend dolaska Kineza u BiH na način o kojem pišu Bosansko-Hercegovačke Jutarnje novine, Bosna mogla postati "Mala Kina".
Naime, Kinezi BiH građankama za sklapanje braka nude i do 20.000 KM (cca 10.000 eura!) jer na osnovu tog papira dolaze do bosanskohercegovačkog državljanstva, a cijena je u zadnjih nekoliko mjeseci dvostruko porasla. Sve je više i bračnih ponuda i u malim oglasima.
Vjerovatno nisu ni sanjali da će se i kod njh ponavljati slike slične onim u najrazvijenijim zemljama svijeta, a to je da će neko i bosanskohercegovačkim "udavačama" nuditi velike svote novaca da bi sklopile fiktivne brakove. Tako je i Bosna i Hercegovina u tom smislu za Kineze postala atraktivnna.
Najviše Kineza je u Brčkom. U Mostaru pak su zabilježeni brakovi sa državljanima Novog Zelanda.

07.10.2005.

Mobitel

Sjedi nekoliko muškaraca u sauni, kad odjednom potiho zazvoni mobitel. Javi se jedan muškarac:
- Da?
S druge strane žena:
- Dragi, evo baš sam u gradu i ugledala sam jednu tako divnu ogrlicu i, što je najbolje, na sniženju je. Bila je 15.000 eura, a sada je samo 10.000. Pa što kažeš, mogu li je kupiti?
Muškarac:
- Ma naravno, draga.
Prekine vezu, ugasi mobitel i kaže:
- Jarani , čiji je ovo mobitel?

06.10.2005.

Amater ponovo u akciji

Naš posjetilac AMATER je nam ponovo ukazao povjerenje i
objavljujemo sa velikom radošču ponovo njegov rad.
Šta reći nego samo uživajte i čitajte.

Evo jedna jako romanticna od Jesenjina:
Što sam? tko sam? ja sam samo sanjar,
ciji pogled gasne u magli i memli,
živio sam kao usput, ko da sanjam,
kao mnogi drugi ljudi na toj zemlji.

i tebe sad ljubim po navici, dijete,
zato što sam mnoge ljubio, boleciv,
zato usput, ko što palim cigarete,
govorim i šapcem zaljubljene rijeci.

"uvijek" i "ljubljena" i "upamtit cu",
a u duši vazda ista pustoš zraci;
ako dirneš strast u covjekovom bicu,
istine, bez sumnje, nikad neceš naci.

zato moja duša ne zna što je jeza
odbijenih želja, neshvacene tuge.
ti si, moja gipka, lakonoga brezo,
stvorena za me i za mnoge druge.

ali, ako tražec neku srodnu dušu,
vezan protiv želje, utonem u sjeti,
nikad necu da te ljubomorom gušim,
nikad necu tebe grditi ni kleti.

što sam? tko sam? ja sam samo sanjar,
ciji pogled gasne u magli i memli,
i volim te usput, ko da sanjam,
kao mnoge druge na toj zemlji.

Amater, 06/10/2005 11:56

05.10.2005.

Lula Mira-Haug

Haug , mi govorili u ime mira sa Bledolikim licima Zmijskoga jezika i Šakalovoga srca . Mi crvenokošci znali šta je čast , a laž je da volimo Vatrenu vodu , Haug .
Dok su još Indijanci pušili lulu , u znak pomirenja sa Kaubojima, za našu današnjicu bi trebalo pušiti ovu lulu da se pomirimo .
Bolje i Lula nego rat , deder fino svi za sto i da popušimo lulu da napokon mir vlada našom prerijom. Haug.
Veliki poglavica Orlovo oko je govorijo , bledoliki govore i dalje jezikom zmije . Haug...

05.10.2005.

EU i BiH

Iako ne treba sumnjati u dobronamjernost EU prema BiH, sigurno je da u Briselu ima i lobista koji žele Karađorđevo

Nakon što je Evropska unija dala zeleno svjetlo Hrvatskoj za početak pregovora o članstvu, a Srbiji i Crnoj Gori za stabilizaciju i pridruživanje, BiH je i formalno ostala jedina zemlja u regionu bez ikakvog ugovornog odnosa s EU i jedina evropska zemlja, uz Bjelorusiju, bez perspektive da u skorije vrijeme počne ozbiljne razgovore o institucionalnom približavanju EU.
Za prosječnog stanovnika ove zemlje mnogo je pitanja koja mu se vrzmaju po glavi. Ključno je da li će ikada BiH zaista ući u EU. Je li problem njena nametnuta kompleksna ustavna struktura u kojoj se i odlazak u WC može proglasiti vitalnim nacionalnim interesom ili su to zavjerenički dogovori kojima se samo bez rata nastavlja dogovor iz Karađorđeva i ova zemlja dovodi u stanje (neproglašene) potpune podjele.
Da li se davanjem saglasnosti Hrvatskoj da bez Gotovine u Hagu počne pregovore o članstvu pravi još jedan u nizu opasnih presedana kada je EU u pitanju, zbog kojega će se sutra cijena fakturisati kandidatima za članstvo - Turskoj, Albaniji, možda Kosovu i, eventualno, BiH?
Je li to policija u Srbiji profesionalnija od bh. policajaca (a nije), a njihov javni RTV servis bolji (čak je i gori)?
Iz Brisela ćemo ovih dana čuti poruku da je bolje da se SCG drži uz EU kako bi se pritisci na nju povećali, a preostale obaveze izvršile.
Evropska budućnost našoj zemlji uskraćena je prije dva dana u Luksemburgu. Ukoliko se ne dogode neke spektakularne promjene, to znači da ćemo u budućnosti imati situaciju da Srbi i Hrvati iz BiH preko pasoša susjednih zemalja slobodno putuju po Evropi i svijetu, a Bošnjaci će biti izolovani. I da li takva izolacija vodi ka novom Karađorđevu?
Samo ovoga puta ono bi moglo, ne daj Bože, imati, umjesto propalog Miloševićevog i Tuđmanovog potpisa, pečat iz Brisela. Jer, iako ne treba sumnjati u dobronamjernost EU prema BiH, sigurno je da u Briselu ima i lobista koji žele Karađorđevo.

03.10.2005.

Tebi

Gledajući komentare , posjetilac je takozvani Amater napisao pjesmu koja zaslužuje svu pažnju , šta da kaćem nego samo bravo bravo Amater , i navrni koji put ...

O TEBI....

Sve se desi iznenada
ni sad ne znam kako,
kas se sjetim prvih riječi
sve bjese onako.
Započeše riječi teći kao kapi rosne kiše
ni slutio nisam tada da ču pjesmu da ti pišem

U moj život ti unese neki novi nježni cvijet
Pa osjetih svu ljepotu kao da je sav moj svijet!

Hvala reči premalo je tebi skromna lastavice
neka ti je uvijek sretno to umilno dobro srce.

Znam da ne smijem voljeti te ni ljubiti tvoje lice,
Ali smijem biti sretan sto postojiš lastavice.

Život ovaj kratko traje kao ljiljan cvijece milo
Sve ce proči i nestati ko da ništa nije bilo.

Al’ ostati mora pjesma što je sroči moja duša
Pjesma što je pisah samo da je tvoje srce sluša…

03.10.2005.

Vratite Lovu

Ko mi je uzeo lovu neka se sam javi da ne bi izbijo treči svjetski rat .
Lovu nazad odamah, čujete li vi ne pravite se ludi
pare nazaddddd. Doklen da ja galamim jeli frajeri ,lovu nazad
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

03.10.2005.

Mala slatka Beba

Drage moje curice još malo pa ne idem više u vrtić.
Juhuuuuuuuu . Imam i vozačku dozvolu samo ne kažite muriji.
Ako neka se curica javi biče mi drago jer ja sam jedna mala slatka beba . Mamaaaaaa hocu lizalo mamaaaaaaaaaaaa

03.10.2005.

Delila i Emica

Ma šta da vam kažem slatki su ko šecer . Moja draga Delilica i Emica šta da vam kupim , za Bajram samo recite .
Velika pusa .....

03.10.2005.

BISMILLAHIR-RAHMANIR-RAHIIM


U povodu nastupajućih dana mubarek mjeseca RAMAZANA,
molim Allaha dž.š.
da svim džematlijama Duratbegović Doca
u zemlji i inostranstvu,
podari dobro zdravlje, nafaku i bereket,
da u dobrom raspoloženju ispostimo RAMAZAN,
da nam Allah dž.š. oprosti grijehe,
da nam ukabuli post i sva ostala dobra dijela,
da nam djecu uputi na pravi put,
da nam u srca ulije bratsku ljubav i slogu,
da nam primi naše dove,
AMIN JA ERHAME RAHIMIN!
RAMAZAN ŠERIF MUBAREK OLSUN!
(Izet ef. Zorlak)

02.10.2005.

KULTURNO-UMJETNICKO DRUŠTVO "HALIL MRŠIC - MLADOST"

Istraživanje, njegovanje i javno prikazivanje kulturnog nasljedja naroda Bosne i Hercegovine i drugih regija, u Gornjem Vakufu ima tradiciju dugu 50-tak godina. U pocetku su to bile grupe i sekcije koje su djelovale u okviru privrednih organizacija i škola. Prvo samostalno kulturno-umjetnicko društvo u Gornjem Vakufu osnovano je 1988. godine pod imenom "Mladost", koje je uspješno radilo do pocetka rata 1992. godine. Prestankom rata u Gornjem Vakufu, u januaru 1995. godine ponovo se aktivira kulturno-umjetnicko društvo, koje dobija ime po nekadašnjem clanu koji je poginuo u ratu - Halilu Mršicu.

NVO Kulturno-umjetnicko društvo "Halil Mršic" ima folklorni ansambl (pocetnicka, pripremna i izvodjacka grupa), orkestar narodne muzike i orkestar zabavne muzike. Trenutno ima 132 clana starosne dobi od 10 do 24 godine, uz nekoliko starijih i iskusnijih osoba koje rukovode sekcijama i društvom. Pored uspjeha u okupljanju mlade generacije u Gornjem Vakufu, njenom odvajanju od "ulice" i usmjeravanju ka tradicionalnom kulturnom nasljedju, ostvarili smo i znacajne uspjehe u koncertnim aktivnostima. Imali smo samostalne nastupe u mnogim gradovima Bosne i Hercegovine (Mostaru, Jablanici, Travniku, Lukavcu, Kaknju, Bugojnu, Donjem Vakufu, Bihacu, Sanskom Mostu, Cazinu i Velikoj Kladuši), Austrije (Becu, Lincu, Štajeru, Amštetenu), Francuske (Parizu, Strazburu - Vijecu Evrope, Ansiju, Turnusu, Reimsu, Lonsu i Gijonu) i Švedske (Gislavedu, Joncepingu, Norcepingu i Kalmaru). Ucestvovali smo na Medjunarodnom festivalu folklora u Portugalu 2000. godine (Figueira da Foz) i Turskoj 2001. godine (Bursa i Yalova). Bili smo i kod naših zemljaka, ciji su preci prije 120 godina iselili iz Bosne u Tursku (Inegol). Zahvaljujuci našem koncertu u Vijecu Evrope u Strasburu (2. novembra 1999. godine) i sredstvima koje je nakon toga odobrila Vlada FBiH, u Gornjem Vakufu je adaptirana pozorisna dvorana Doma kulture, koja je u potpunosti uništena u proteklom ratu. Uspostavili smo saradnju sa mnogim NVO organizacijama u BiH, Austriji, Francuskoj i Švedskoj a neke smo ugostili i u Gornjem Vakufu.

e-mail: folklor@gornjivakuf.net

02.10.2005.

Tri kandidata za načelnika -Tri priče

Nekoliko opštih informacija o predstojećim prijevremnim izborima
Na prijevremnim izborima za općinskog načelnika u općini Gornji Vakuf – Uskoplje moći će glasovati ukupno 14.004 registrirana birača (13398 – redovno; 418 – odsutno; 188 – poštom) koji će birati između sljedećih kandidata čije su kandidature ovjerene:
1. Sead Čaušević – SDA – Stranka demokratske akcije
2. Marinko Krajina – HDZ BiH – Hrvatska demokratska zajednica Bosne i Hercegovine
3. Abdulah Garača – Stranka za BiH
Članovi Općinske izborne komisije su: Melika Gigović, Mato Mlakić, Hajrudin Pokvić (predsjednik), Nevenka Slipac i Šahbaz Zekotić.
Kolo sreče se ponovo okreče . Samo, šta ovaj put donose ovi izbori?
Nadamo se bar malo svjetliju budućnost u pogledu zaposljenja a što manje politike i praznih obečanja .

02.10.2005.

Usamljeno srce

Mlado , usamljeno srce jednoga mačka koji traži ovim putem mačije slobodno srce . Kažu da sam miran i fin.
Imam sve što jedna mačka treba , samo sam puno stidljiv .
Mace javite se čekam vas .
Imam i jarana pa ako koja maca više ne smeta nam .
Vaš mačak Frki..

Grazr
Duradbegov Dolac
<< 10/2005 >>
nedponutosricetpetsub
01
02030405060708
09101112131415
16171819202122
23242526272829
3031

Duradbegovic Dolac
Ovdje rado bacim pogled

Ako imate pitanja mail & msn
dolac222@hotmail.com

Knjiga Gostiju

BegovdolacBagra - Jos jedan nas blog - klikni

MOJI FAVORITI
izlog jeftinih mladića
Hey, hey, my, my R´n´R can never die
RODNA GRUDA
burek
Rahat No More
U urbanoj sahari života
Mjesečevi Prsti
Iskreno Vaša
shizika
Dnevnik posebnih
999
LJEPOTA DUSE
dijetenoci
Moj centar svijeta
Kud nisam guzonjin sin
KALEIDOSKOP
Duh Koji Hoda
osobe sa invaliditetom
Šemsina ispovjedaonica
Mejja-Su
U.B.Bosnae Zelene beretke Vogosca
avlija
Backpacker
DAH ŽIVOTA
čuv'o ja ovce...
Nekada u BiH
Kozarački kuhar
Photo Muhamed Husić alias Hamo
SREBRENI LJILJAN
Dunyaluk
A.C.A.B
Džema'at Duratbegović Dolac
svasta zanimljivo
Real Madrid CF Blog
SLATKI DRHTAJ TIJELA
crnaljubicica
DOVE i HADISI
Predsjednikov blog
Gospodin Co'ek
Bosno moja divna mila...
BegovdolacBagra
diNche FroM tHa maHaLa
Svi smo mi Agromax
Hronika jednog života
Bee Highirly !
DU BIEST SCHLUSSEL ZU MEIN HERZ!!!
**Bosnom Behar Probeharao**
KOZARAC-MUTNIK
PRIVOR
Čaršija za vrijeme opsade
više...

BROJAC POSJETA
778760

Powered by Blogger.ba

eXTReMe Tracker