Osnovan Koordinacioni odbor boračkih udruženja

 U prostorijama Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Gornji Vakuf, održan je prvi zvanični sastanak Koordinacionog odbora boračkih udruženja sa prostora općine Gornji Vakuf.

Koordinacionim odborom boračkih udruženja u jednogodišnjem mandatu predsjedavati će Suad Duratbegović, a za sekretara je imenovan Nijaz Gudić.

– Ovaj Koordinacioni odbor nastao je kao zajednička ideja svih aktivnih boračkih udruženja na prostoru naše općine. O aktivnostima na kojima ćemo raditi u budućnosti informisati ćemo Vas kada usvojimo plan i program rada. Ono što Vam mogu za sada reći jeste da će naša prva aktivnost biti obilježavanje Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine 1. marta, kada ćemo posjetiti centralno šehidsko mezarje u Gornjem Vakufu i na prigodan način obilježiti ovaj datum. Takođe, raditi ćemo na boljem statusu boraca i boračke populacije u društvu, obilježavanju bitnijih datuma vezanih za odbrambeno-oslobodilački rat, borbi za prava demobilisanih boraca kao i pomoći porodicama i djeci šehida. – istakao je za GornjiVakuf.org – internet portal predsjednik Koordinacionog odbora Suad Duratbegović.

Pored predsjednika i sekretara učešće u radu Koordinacionog odbora uzeti će i predsjednici aktivnih boračkih udruženja sa prostora općine Gornji Vakuf, koji su ujedno i incijatori ove ideje a to su: predsjednik JOB-a Suad Duratbegović – ujedno i predsjednik Koordinacionog obora, predsjednik Udruženja boraca "Goranovi" Ibrahim Topčić, predsjednik Udruženja "Branioci grada" Kico Emin, predsjednik Organizacije porodica šehida i poginulih boraca Mirsad Delić, predsjednik RVI-a Ilijaz Crnica, predsjednik Patriotske lige Imamović Džemo, predsjednik SUBNOAR-a Šera Edin, predsjednik Udruženja logoraša Nihad Muminović, predsjednik Udruženja "Ratni rezervni policajci" Delić Ahmet.

Bez Zelenih beretki i Saveza demobilisanih boraca

Iako su dobili poziv da prisustvuju i ranijim sastancima, pa tako i ovom prvom zvaničnom/radnom, predstavnici, odnosno predstavnik "Zelenih beretki" i Saveza demobilisanih boraca Emsad Muratspahić, nije se pojavio iz za sada nepoznatih razloga članovima boračkih udruženja sa prostora općine Gornji Vakuf.

http://gornjivakuf.org/index.php?option=com_content&task=view&id=115&Itemid=1

 

dolac222
volim ovaj rezim kada svi rade a ja lezim

34 komentara

  1. ČESTITAM NA KORDINACIJI I MISLIM DA OVAJ GRAD HEROJ TO ODAVNO ZASLUŽUJE .POZNAJEM LIČNO PRESJEDNIKA I UBJEĐEN SAM DA ČE TO VODITI POŠTENO A MI SVI GORE POBROJANI U KORDINACIJI MORAMO MU MAKSIMALNO DATI PODRŠKU BEZ UNOŠENJA LIČNOG INTERESA UDALJI RAD .GODINA JE IZBORA PA BUJRUM SVIMA ŠANSA DA POMOGNU PJEŠADIJI KAKO BI DOBILI NJIHOVE SINPATIJE NA LISTAMA UTAKMICA KREČE .

  2. Približava se dan formiranja 317 Sbbr, 20 Novenbar to jest 18 godišnjica nastanka najbolje jedinice u ARBiH pa bi bilo dobro da to proslavimo da se ne zaboravi .Ti Presjedniče Kordinacije imaš največu odgovornost da izvršiš pripremu i da izvršimo POSTROJAVANJE živih Boraca a odamo počast i proućimo Fatihu našim saborcima i najboljim među nama .Biće to najbolji trenutak da se vidi gdje su danas i kako žive Borci koji su omogućili ovima u Vlasti da Upravljaju u ovom Historiskom HEROJSKOM G -Vakufu.Presjedniče imaš podršku SUBNOAR-a .

  3. POŠTOVANI PRESJEDNIĆE KORDINACIJE GOS DURADBEGOVIČU :KADA OBILJEŽAVATE ZNAČAJNA MJESTA IZ NOVIJE HISTORIJE POZOVITE PREŽIVLJELE UČESNIKE IZ TOG PERIODA DEŠAVANJA .NEDAVNO STE OTKRILI SPOMEN U BOROVOJ RAVNI BEZ RELEVANTNI LICA IZ TOG PERIODA KONKRETNO MISLIM NA CIVILNU TADAŠNJU VLAST I SVAKAKO VOJNU OŠTOBIH I NJENE STARJEŠINE .TREBA DA SE POZOVE ŠTO VEČI BROJ UĆENIKA A NE ŠTO JE BILO PRISUTNO PA DA SE VELIĆAJU TI DATUMI A SVAKAKO DA SE NE ZABORAVLJAJU .PROĆI ČE I OVI IZBORI A HISTORIJA OSTAJE ONAKVA KAKVA JE ISTINSKI BILA BEZ FALSIFIKATA .

  4. SVIM PREŽIVLJELIM BORCIMA SA OPČINE GORNJI VAKUF-USKOPLJE ŽELIMO ČESTITATI DANE DEBLOKADE IZ PERIODA 1992- 1995 GODINA SA CILJEM OBJAŠNJAVANJA NA OKRUGLIM STOLOVIMA OVI DATUMA SA AUTENTIČNIM LIČNOSTIMA TOG PERIODA I PRENOŠENJE OMLADINI DA PAMTE A MANJE U POLITIČKE NEDAJ BOŽE SVRHE DA KORISTE OD VETERANA OVO OSTVARENO.JOB-UNIJA VETERANA BIH SBK SA SJEDIŠTEM RADA U NAŠEM HEROJSKOM GRADU .

  5. DOĐE SMO DRAGI VETERANI SABORCI DO 20 GODIŠNJICE NASTANKA NAŠE 317 SBBR .NISMO OBILJEŽILI GODIŠNJICU KAO ŠTO NISMO NI DONJELI ZAKON OKO TRAJNOG BORAČKOG DODATKA SVE ZAHVALJUJUČI NAŠIM ? ? AUTORITETIMA IZ SVIH BOŠNJAČKI INSTITUCIJA .ALI BEZ OBZIRA NA OVE ČINJENICE KOJE ČE MO POKUŠATI ODKLANMJATI U BUDUČNOSTI NEKA VAM JE SRETAN ROĐENDAN APOGINULIM SABORCIMA NEKA JE LAHKA ZEMLJA AMIN :JOB -UNIJA VETERANA BIH SBK SA SJEDIŠTEM U GORNJEM VAKUFU-USKOPLJUI NA ČELU PREDSJEDNIKOM INCIJATIVNOG ODBORA PUK -BRIG PENZIONISANIM EDIN ŠERO .

  6. DANAS JE DAN BITKE kot – OGLAVAK PA ŽELIM DA PORUĆIM SVIMA NAMA DA SE ZNAĆAJNE POBJEDE NAŠE OPČINE NIKADA NE ZABORAVLJAJU I PAMTE .IDE I DAN DEBLOKADE OD STRANE BORACA 317 SBBR PA BI DA PODSJETIM ZA PAMĆENJE SVI KOJI SU TADA KOMANDI KADAR ĆINILI NA STVARANJU OŠpTOBIH – 317 SBBR :pok M . KOVAĆEVIĆ -živi F.MUSA -rah A.KIRLIĆ živi- J. HELJIĆ -rah E.ZEJNILAGIĆ-živi F. AGIĆ -DŽ.HAĐIĆ-F.AGANOVIĆ- rah G. ČIŠIĆ – rah B.MILANOVIĆ -živi E.ŠERO -M.REĐEBAŠIĆ-S.REĐEBAŠIĆ-DŽ.AGIĆ-Z. BEGOVIĆ-A.BEGOVIĆ-E.TOPIĆ -N.KIĆIN -S.MILANOVIĆ-M.BEHLO-S.TELALOVIĆ-O.HUNTIĆ-N.PRIJIĆ-F.ZEC -M.DUGALIĆ – T.DURATBEGOVIĆ-B.OHRAN.NEKA SU SVI OSTALI KOMANDIRI-BORCI – VETERANI ZDRAVI I ŽIVI A VELIKI RAHMET NAŠIM SABORCIMA

  7. VETERANI 317 SBBR DOBISE OVI DANA RUJNA PRIVREMENA RIJESENJA OKO VISINE PENZIJA PO NOVOM ZPPP KOJA UCINISE POTOP – KUPRESKA KOSEVINA- STRELJANICA OVE POPULACIJE GDJE JE NEKIM POJEDINCIMA IZ NASE BRIGADE UMANJEN IZNOS I PREKO 800 KM .TO STO NAM SADA PREDSTOJI BORBA DEMOKRADSKA NIMALO NE UMANJUJE GORCINU VETERANA NA AKTUELNU VLAST STO ISTI RECEPT NIJE PRIMJENILA NA SVE BUDESKE KORISNIKE U FBIH .ZATO DRAGI VETERANI ZBIJMO STROJ I U NOVU POBJEDU NASI PRAVA DO TRAJNOG BORACKOG DODATKA PIJESADIJI I OBARANJE NEKI DISKRIMINIRAJUCI CLANOVA ZAKONA PRVENSTVENO clan 3 – 6- 11 – 16 PREKO APELACIJE USTAVNOG SUDA FBIH .POZDRA DOMOVINI DO IZBORA 2014 godine .

  8. ZA PAR DANA TAĆNIJE 20112013 GODINE NAVRŠAVA SE 21 GODIŠNJICA NAŠE 317 SBBR – 717 SBBR . POŠTOVANI VETERANI NEKA VAM JE SRETNO SA CILJEM DA DOBIJETE KROZ ZAKON TRAJNI BORAĆKI DODATAK PIJEŠADIJA A OVIMA IZ UDRUŽENJA DA POĆNU OBILJEŽAVAT I NIKADA NE ZABORAVLJAT OVE HISTORIJSKE DATUME NAŠE HISTORIJE BIH .NAŠIM SABORCIMA ŠEHIDIMA NEKA JE LAHKA ZEMLJA- VIJEĆNI RAHMET .POZDRAV DOMOVINI OD VETERANA 317 SBBR I GLAVU GORE – PORAVNAJ ŽELI VAM predsji penzionisanim puk -brig ratni komad-t EDIN ŠERO.

  9. VETERANI 317 SBBR ŽELE DA SE DOSTOJANSTVENO PRISJETE NA GODIŠNJICE NAŠI KOMANDANATA BRIGADE rahmetli pukovnika ENVERA ZEJNILAGIĆA I PDO rahmetli majora GORANA ČIŠIĆA.ŽIVJELI SU HRABRO KAO ŠTO SU I KOMANDOVALI PA MI NJIHOVI SABORCI ISKRENO ŽALIMO ZA NJIMA DA NISU DIO NAS DANAS U SLOBODI KAO ŠTO SU DAVNO BILI U RATU.ZATO IM OD NAS VELIKI RAHMET A PORODICAMA DUG ŽIVOT I DOBRO ZDRAVLJE .

  10. VETERANI 317 SBBR ČE TAĆNO 27 12 2013 godine SE SIJETITI POSLIJE 19 god POSJETE NAŠEG VRHOVNOG KOMANDANTA predsijed RBIH rahm ALIJE IZETBEGOVIĆA SLAVNOJ BRIGADI U s KRUPA ZAJEDNO SA rahm komandantom MEHMEDOM ALAGIĆEM 7K.RAPORT IM JE KAO DOMAĆIN PREDAO komandant puk – brig EDIN ŠERO GDJE SU SE POSLIJE KRAĆEG ZADRŽAVANJA U KOMANDI UPUTILI MEĐU GRAĐANKE I GRAĐANINE OPĆINE GORNJI VAKUF.

  11. VETERANI 317 SLAVNE BRIGADE ĆE SE PRISJETITI 11 01 1993 -2014 GODINE NA 21 GODIŠNJICU ŽESTOKOG SUKOBA SA HV – HVO.TADA JE SE VODILA BITKA ZA NAŠ HEROJ GRAD I USPOSTAVLJANJE KORIDORA SA SREDNJOM BOSNOM N. TRAVNIK -KISELJAK KAO I JAJCEM.UZ TAJ DATUM ĆE MO SE SIJETITI NAŠI POGINULIH SABORACA KAO I IZVRŠITI IVENTURU RVI- VETERANA GDJE SU DANAS KAKO ŽIVE I KAKO VLASTODRŠCI GLEDAJU NA NAS U OVOJ GODINI IZBORA.POZDRAV DOMOVINI.

  12. VETERANI 317 SBBR NAŠEG HEROJ GRADA VEĆERAS 12 01 1993 -2014 GODINE SU SE NA ODRŽANOM SASTANKU UDRUŽENJA BRANIOCI GRADA SIJEĆANJE POSVETILI NA VELIKU BITKU- GREŠKU TIH DANA ARBIH -HV-HVO GDJE SMO UDARILI TEMELJE ZA DANAŠNJU SLOBODU NAŠOJ OPĆINI.RAHMET NAŠIM SABORCIMA VELIKO POŠTOVANJE RVI A POSEBNA ČAST I HVALA BORCIMA KOJI SU PREŽIVLJELI OD TADA DO SADA A DANAS SE VALJAJU U BLATU KAO I POJEDINI NJIHOVI KOMANDIRI ILI KOMANDANTI. POZDRAV DOMOVINI VETERANI.

  13. VETERANI 317 SBBR ŽELE U OVIM DANIMA PRISJEĆANJA NA 21 GODIŠNJICU SUKOBA SA HV – HVO PREDOĆITI INFORMACIJU DAJE NA NAŠOJ OPĆINI U TOKU NEKA NE AUTENTIĆNA LICA NOVIJE HISTORIJE KOJE TRAŽE ODREĐENE DOKUMENTE ARHIV ZA PISANJE KNJIGE SAMO NJIMA POZNATE BEZ SAGLASNOSTI OD BORAČKIH UDRUŽENJA, ZA PROMOCIJU POJEDINACA ILI LICA KOJI ĆE SE U BUDUČNOSTI PROCESUIRATI KADA U PUNOM KAPACITETU SAŽIVI BIH SUDSTVO.ZAOBIĐENI SU AKTERI TIH DEŠAVANJA KOJI SU DANAS MEĐUNAMA I ŽIVI- ZDRAVI OD POLITIĆKOG KA VOJNOG DIJELAOD HEROJ GRADA PREMA ZENICI- TRAVNIKU -SARAJEVU -MOSTARU.POZDRAV DOMOVINI DO KNJIGE NAPISANE OD STRANE UĆESNIKA ARGUMENTOVANI – VALIDNI UTEMELJITELJA – PATRIOTA -ORGANIZATORA – DOBROVOLJACA -JEDINICA – KOMANDI-NAŠE OPĆINE.

  14. GRAĐANI HEROJ GRADA ĆE SE U NEDELJU 19 01 2014 GODINE POSLIJE 21 GODINE POHODOM STAZAMA OSLOBODILACA – ODBRANE VETERANA 317 SBBR PODSIJETITI NAJMLAĐE UĆESNIKE ,ČASOM HISTORIJE DJECA NAŠI POGINULI SABORACA NA NADLJUSKI PRUŽEN OTPOR SA KAPIJE BOSNE-KA SREDNJOJ BOSNI.HVALA ORGANIZATORIMA KAO I SVIM UČESNICIMA BORCIMA – PORODICAMA-KOMANDIRIMA -KOMANDANTIMA I VELIKI RAHMET NAŠIM SABORCIMA.

  15. VETERANI 317 SLAVNE BRIGADE HEROJ GRADA DANAS PROĆITAŠE NA PORTALU GVXCOM PUNO FALSIFIKOVANO NAPISANE FABRIKOVANE JEDNOKRATNU UPOTREBU LIĆNU I POLITIĆKU POJEDINACA POGREŠNU HISTORIJU IZ JANUARSKI ŽESTOKI BORBI PA ŽELIMO RADI ISTINE UPOZNATI SLIJEDEĆE ARGUMENTOVANO I VALIDNO RADI BUDUČI I SVI MLADI NARAŠTAJA :JEDINICE BRIGADE SA PODRŠKOM – SADEJSTVO POMOGNUTI JEDINICAMA MUPA I BORCIMA IZ OĐAKA- MODRIĆE- ORAŠJA – JAJCA – BUGOJNA- N TRAVNIKA UČINIŠE OVAJ ZA HISTORIJSKE KNJIGE – IZUĆAVAT NADLJUSKI UĆINJEN NAPOR- ODPOR BORACA ZA DANAŠNJU SLOBODU U OPĆINI NIKAKVA NE ORGANIZOVANA RAJA ILI MAHALA KAKO SE ŽELI PRIKAZAT .HVALA I RAHMET NAŠIM BORCIMA – KOMANDIRIMA I SABORCIMA A ZA PAMĆENJE I TADAŠNJIM POSTAVLJENIM NAREDBAMA KOMANDANTIMA :živi 317 Sbbr JUSUF HELJIĆ rahm Zamj k-t 317 Sbbr ADEM KIRLIĆ rahm K-t PDO GORAN ĆIŠIĆ rahm k- t 2 brb BEDRO MILANOVIĆ živi K-t OpŠTO FAHRUDIN AGIĆ – k- t 1brb EDIN ŠERO – K-t 3 brb MEHMED REĐEBAŠIĆ -K-t PDO -MEHEMED BEHLO – K-t 308 pbbrFARUK AGANOVIĆ -K-t 305 pbbr HALID DEDIĆ- NĆ BRIG MUHAREM DUGALIĆ- NĆ OpŠTO ABDULSELAM REĐEBAŠIĆ-MUP NĆ NAIM PIDRO.POZDRAV DOMOVINI DO OKTOBARSKI IZBORA.

  16. NAŠOJ ARRBIH JE 22 GODINE NASTAJANJA PA MI VETERANI 317 SBBR SMO PONOSNI ŠTO SMO JE ČINILI U OSNIVANJU KAO PRIPADNICI SLAVNE BRIGADE .POGINULIM SABORCIMA RAHMET RVI DUG ŽIVOT A PIJEŠADIJI DA DOBIJE TRAJNI BORAČKI ZAKON I U NJEMU FIN DODATAK 3 KM MIJESEC RATA TO JEST 150 KM NEZAPOSLENIM NA BIROIMA PENZIONERIMA 60 KM ZAPOSLENIM 40 KM I DA TAKO SVI UŽIVAMO U PLODOVIMA NAŠE BORBE ZA SLOBODU BIH .NEKA SE NIKADA I NIGDJE NE ZABORAVLJAJU ONI KOJI SU STVARALI SLOBODU NAŠE OPĆINE I HEROJ GRADA.

  17. VETERRANI 317 SBBR KAO I STRANKA PENZIONERA I RADNIKA OO DANAS SU 20 05 2014 GODINE DONIJELI NA PREDSIJEDNIŠTVU SLIJEDEĆE ZAKLJUĆKE SA PRIJEDLOZIMA VLASTIMA NAŠE OPĆINE GORNJI VAKUF – USKOPLJE :1. FORMIRATI RADNE JEDINICE DO 50 LICA I 50 GODINA STAROSTI OD VIŠE UDRUŽENJA BORAĆKI – BRANITELJSKI NA NIVOU OPĆINE 2. OD PENZIONERA DO 50 GODINA IZ UDRUŽENJA FORMIRATI RADNU JEDINICU I POSLATI U POPLAVNA PODRUĆJA BIH 3. OBEZBJEDITI ISTIMA SUHE OBROKE PREVOZ ALATKE I SMIJEŠTAJ POD ŠATORIMA.POZDRAV DOMOVINI DO DOBROVOLJNI RADNI AKCIJA .

  18. ČLANOVI UPRAVNOG ODBORA JOB- SBK DANA 28 05 2014 GODINE SU U DOMU KULTURE RAZRIJEŠILI DUŽNOSTI PREDSJEDAVANJA HASIBA JUSUFSPAHIĆA .SVOJIM RADOM U A-SDA JE NANIO VELIKU ŠTETU VETERANIMA DA NEMOŽEMO TRAŽITI TRAJNI BORAĆKI DODATAK OD 3 KM I ZAKON GDJE BI REGULISATI BORCI MNOGAS SVOJA PRAVA .IDE SKUPŠTINA I IZBOR NOVOG PREDSJEDNIKA SA CILJEM DA NAM SE NIKADA VIŠE NE DESI POLITIKA U NAJSTARIOJ BORAĆKOJ- BRANITELJSKOJ ORGANIZACIJI .POZDRAV DOMOVINI DO IZBORA 2014 GODINE OD PENZIONISANOG pukovnika EDINA ŠERO.

  19. VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA VIJERUJU DELEGATIMA I POSLANICIMA U OBA DOMA DAĆE 15 JULA ISPRAVITI VELIKU NANEŠENU ŠTETU VOJNIM PENZIONERIMA ĆLAN 3 ZPP.AKO SE OVO KVALITETNO RIJEŠI OSTAJE TADA RIJEŠAVATI TRAJNI BORAĆKI DODATAK PIJEŠADIJI 3 KM KROZ ZAKON O DOPUNSKIM PRAVIMA BRANITELJA .ŽELIMO VEĆERAS ČESTITATI SUTRAŠNJI 55 ROĐENDAN NAŠEM PREDSJEDNIKU pukovnik – brigadir – EDIN ŠERO.

  20. VETERANI 317 SBBR UPRAVNI ODBOR ŽELI SVIM SVOJIM VRETERANIMA SLAVNE 717 – 317 ĆESTITATI DOLAZEĆI 22 GODINU NASTANKA OVE NAJ BOLJE JEDINICE MEĐU BIH A NEKA JE RAHMET VELIKI NAŠIM SABORCIMA I ZDRAVLJA RATNIM VOJNIM INVALIDIMA .DA SE POSJETIMO NA PRVE NAŠE KOMANDANTE- ŠTABA – BRIGADE A ISTE SU : OŠTO pok KOVAĆEVIĆ MLADEN – MUSA FIKRET HELJIĆ JUSUF – rahm ZEJNILAGIĆ ENVER-AGIĆ FAHRUDIN – HAĐIĆ ĐEMAL – AGANOVIĆ FARUK -ŠERO EDIN .NEKA SE U NASTUPAJUĆOJ SLIJEDEĆOJ GODIŠNJICI BORCI IZVUKU IZ BLATA I TRAJNO DOBIJU BORAĆKI DODATAK 3 KM KROZ ZAKON I NOVU VLAST .

  21. VETERANI 317 SBBR OVI DANA OBILJEŽAVAJU 20 GODIŠNJICU POSJETE NAŠEM HEROJ GRADU GRAĐANIMA I BORCIMA rahm VRHOVNOG KOMANDANTA ARBIH A. IZETBEGOVIĆA .POSJETU I OBILAZAK ĆARŠIJE – MAHALE SA ZNAĆAJNOM HEDIJOM ZA BORCE O KOJIMA SE NAJVIŠE RASPITIVAO I TRAŽIO IZVJEŠTAJ ZA b/d I l/o UPRILIĆIO JE I DOĆEKAO VOJNI I POLITIĆKI VRH OKRUGA TRAVNIĆKOG NA ČELU pukovnik EDIN ŠERO .KADA SE PRISJETIMO TIH DANA NA UPRAVNOM ODBORU UDRUŽENJA DANAS ZAKLJUĆIŠMO DA PIJEŠADIJA IDALJE OSTAJE UVALJANA U GLIB – BLATO I DA NAM TREBA KONKRETAN ZAKON I U NJEMU TRAJNI BORAĆKI DODATAK 3 KM DO USLOVA PENZIONISANJA .POZDRAV DOMOVINI I SRETNI NAM VETERANI OVIH DOLAZEĆI PRAZNICI .

  22. OVI DANA ĆE MO OBILJEŽITI SIJEĆANJA NA VELIKU GREŠKU U HISTORIJI SUKOBA SA HV – HVO U Z/O 1bb/317 SBBR .POSTAVIĆEMO DA SE UVJEK PAMTI NA NAŠE POGINULE SABORCE KAMEN I NJIHOVA IMENA A NAMA ŽIVIM OSTAJE DA SE NASTAVIMO DEMOKRATSKIM SRESTVIMA I VRAĆANJEM DOSTOJANSTVA BORITI ZA PRAVA SVIH NAS KOJI SMO UĆESTVOVALI U STVARANJU SLOBODE OVOG GRADA .RADI PODSJEĆANJA NA TE DATIME EVO I IMENA TADAŠNJI KOMANDANATA – KOMANDIRA : 317 SBBR K-t JUSUF HELJIĆ OPŠTO-K-t FAHRUDIN AGIĆ 1 bb K-t EDIN ŠERO

  23. VETERANI 317 SBBR HEROJ GRADA ĆE 19112015 GODINE OBILJEŽITI 23 GODINE OD FORMIRANJA SLAVNE. TOG DANA ĆEMO KONSTATOVATI DA NISU DOSTOJANSTVENO OBILJEŽILI SVEĆANIM POSTROJAVANJEM PREŽIVLJELIH UĆESNIKA SAMO ZAHVALJUJUĆI MNOGOBROJNIM RAZJEDINJENIH BORAĆKIH UDRUŽENJA KOJI NAŽALOST SLUŽE SAMI SEBI A NAJMANJE PIJEŠADIJI RADI KOGA SU I FORMIRANA.POZDRAV DOMOVINI I VIJEĆNI RAHMET SABORCIMA A PREŽIVJELIM ŽELIMO UVOĐENJE TRAJNOG PIJEŠADIJSKOG- BORAĆKOG – VETERANSKOG DODATKA PO KATEGORIJAMA 1 KM- ZAPOSLENIMM 1,5 KM PENZIONERIMA NAJVIŠE 3KM NEZAPOSLENIM ZA DAN DOPRINOSA DOMOVINI BIH .

  24. VETERANI 317 SBBR GRAD HEROJ SA KAPIJE BOSNE ŽELE I NADAJU SE ZA DVADESET I ĆETIRI GODINE NASTANKA SLAVNE BRIGADE :1. PORAVNJANJE DO IZBORA SVIH KOEFICIJENATA ISPLATNI VOJNI OSIGURANIKA VF -OSBIH DOBAR 1,485 VRLO DOBAR 1,60 PIO – MIO 2.TRAJNI BORAĆKI DODATAK ZA DEMORALISANU PIJEŠADIJU TE PENZIONISANJE SA 4 GOD RATA I 60 STAROSTI BEZ RADNOG ISKUSTVA .POZDRAV DOMOVINI OD POTENCIONALNI 60 000 – 70 000 JOŠ UVJEK U OVIM TRENUTCIMA NEZNAMO ČIJI A MOGUĆI BIRAĆA – GLASAĆA.

  25. VETERANI 317 SBBR SA KAPIJE BOSNE VEČERAS SU NA SVOM UPRAVNOM ODBORU DONJELI NIZ ZAKLJUČAKA . OD NAJVAŽNIJI JE DA SMO KONSTATOVALI DA SMO BILI U PRAVU KADA SMO UPOZORAVALI VLASTI DA NAS POPRAVE VRATE DOSTOJANSTVO DO OPČINSKI OD NAKARADNOG tzv HELEZOVOG ZAKONA .PREDLAŽEMO I DALJE VLADI I PARLAMENTARCIMA DA DJELUJU ŽURNO U PROTIVNOM BRANITELJI ČE ZNATI SE IZORGANIZOVATI I AKO BOGDA DO OPŠTI 2018 GODINE UMJETI VRATITI TO JEST BIRATI – GLASATI DEMOKRADSKI .POZDRAV DOMOVINI DO NOVIH SVIMA ISTI ISPLATNI VF -OSBIH KOEFICIJENATA NA ČEKU MIROVINA SA NOVIM RIJEŠENJIMA .

  26. VETERANI 317 SBBR GRADA HEROJA OVIH DANA TAČNIJE 20 11 2016 ČE SE AKO TO URADI JOB POSTROJITI NA 24 GODINU NASTANKA FORMIRANJA SLAVNE BRIGADE .POGLEDAĆE SVOJIM SABORCIMA U FACE I ODGOVARATI IM NA PRAZNE POGLEDE ŠTO SE I DALJE VALJAJU U BLATU .VRIJEME JEDA SE PODUZME AKCIJA I ZAKONSKI RIJEŠE SVA PITANJA DEMORALISANE PIJEŠADIJE PRIJE OPČI 2018 GODINE.AKO NEKO ŽELI DA UČI I PAMTI EVO TADAŠNJI KOMANDANATA OŠTO – maj FIKRET MUSA BRIGADA :Brig JUSUF HELJIĆ rahm Zamjenik K- t puk ADEM KIRLIĆ puk ENVER ZEJNILAGIĆ brig FAHRUDIN AGIĆ puk DŽEMO HAĐIĆ brig FARUK AGANOVIĆ puk EDIN ŠERO I OPMUP – rahm MEHMED MANOVIĆ I NAIM PIDRO .NEKA JE RAHMET VIJEĆNI NAŠIM SABORCIMA A RVI ŽIVIM PUNO ZDRAVLJA .

  27. VETERANI 317 SBBR SA KAPIJE BOSNE GRADA HEROJA SU VEČERAS NA SVOM UPRAVNOM ODBORU KOJI JE VODIO predsjednik penz puk EDIN ŠERO ZAKLJUĆILI :VIJERUJU U POTVRĐIVANJE PRESUDE STUDENI ŠESTORCI ZA UZP I DUPLE KAZNE KAO I PROCESUIRANJE OPERATIVACA IZ NAŠE Z/o Ž.ŠILJEGA-I.ŠARIČA -Z.TOKIĆA -L. ŠEKERIJE – P.MEJDANĐIĆA U OPČINI KAO I selima DUŠA -UZRIĆJE -ŽDRIMCI – UZRIĆJE.VIJERUJU U NEVINOST NAŠEG KOMANDANTA brig FAHRUDIN AGIČA USUSJEDNOJ DRŽAVI .OČEKUJEMO POPRAVNI PENZIJA OD NAKARADNOG HELEZOVOG ZAKONA KAO I UVOĐENJE DODATKA OD 50 GODINA ZA DEMORALISANU PIJEŠADIJU 3 KM MIJESEC GREŠKE .SASTANAK ZAVRŠEN SA PORUKOM U OVE KOMPLIKOVANE DANE ZA JEDNO UŽE . POZDRAV DOMOVINI.

  28. VETERANI 317 SBBR GORNJEG VAKUF SU DANAS ŽALOSNI ŠTO IN NIKO NE POZVA NA OBILJEŽAVANJE DVADESET ŠEST GODINA OD VELIKI BITKI ZA NAŠ HEROJ GRAD NA KAPIJI BOSNE OD STRANE NOFRINI – BOBETKOVI POSTROJBI .NEKA JE RAHMET POGINULIM A ZA UĆENJE OMLADINI EVO TADAŠNJI KOMANDANATA :K-t brigade brig JUSU HELJIĆ – zamj K-t rahm puk ADEM KIRLIĆ -K-t OŠTO brig FAHRUDIN AGIĆ- K-t OOŠTO rahm maj GORAN ČIŠIĆ -k-t brigade 1 bb puk EDIN ŠERO – 2bb – rahm maj BEDRUDIN MILANOVIĆ – 3 bb – majMEHMED REĐEBAŠIĆ -4 bb nadk ABDULSELAM REĐEBAŠIĆ -MUP nač NAIM PIDRO.

  29. VETERANI 317 SBBR NA ODRŽANOM UPRAVNOM ODBORU SU DONJELI PREDLOG ZA MEDALJE – ZNAČKE BEZ FINANCIJSKOG PRIMANJA SA NAŠE OPĆINE PO NAŠIM KRITERIJIMA LICA :1 .FAHRUDIN AGIĆ 2. MUHAMED PALALIĆ 3.FUAD ZEC 4.EDIN ŠERO 5 .dr ADNANA KARALIĆ 6. rah GORAN ČIŠIĆ 7. rahm BEDRUDIN MILANOVIĆ 8.rahm ADEM KIRLIĆ 9.ABDULAH TOPĆIĆ 10.ABDULAH GARAĆA 11.rah MEHMED MANOVIĆ 12.NAIM PIDRO 13.rahm SALIH ČAJDIN 14.ČAUŠEVIĆ ISLAM 15.HANEFIJA PRIJIĆ 16.FIKRET MUSA 17.dr NIHAD EDŽELOVIĆ 18.IKAN KASUMOVIČ 19.MESUD GEKIĆ 20. SULEJMAN MAŠIĆ .DAT ZADATAK PREDSJEDNIKU penz puk EDINU ŠERO DA UPOZNA MINISTARSTVO BORACA FEDERACIJE SA OVIM ZAKLJUĆCIMA .POZDRAV DOMOVINI TE SASTANAK ZAKLJUĆEN 2200H.

  30. Čast poštenim,u srcu iskrenim ljudima koji su u sudbonosnom trenutku stali Na braniku Domovine i koji su svojim ličnim primjerom i prolivenom krvlju,moralom i pozitivnim ljudskim karakterom bili vodilja i primjer herojske borbe Gornjeg Vakufa,Armije RBiH,i smrtonosnom agresijom napadnutog naroda naše Gornjovrbaske doline..!?
    Svaka hvala i čast pripada tim poštenim,srčanim ljudima…netreba umanjivati ničiji dobrinos..!?
    Ovi pojedini (kobajagi heroji)…koji 25 godina nakon okončanja sukoba izmedju Bošnjaka i Hrvata pokušavaju da ukažu Na svoju ulogu i doprinos pomenutom herojstvu krijuči svoju odgovornost i poredeči sebe i One koji su herojski dali svoje živote …govori o podlosti i nedostatku morala i časti samozvanih heroja,pukovnika,brigadira..zamal generala..(trunka him je falila)
    I isti se nakon 25 godina ponovno obračaju državi da ih ponovo izdigne na lovorike nikad dostignute slave…izgradjene Na ruševinama grada-heroja ,iznad prepunih šehitluka i mezarja Gornjeg Vakufa,i potoka prolivene krvi …sramite se pukovnici,brigadiri i zamal generali…!?

  31. VETERANI 317 SBBR ZENICE U DANIMA PANDEMIJE SU ODRŽALI UPRAVNI ODBOR PREDSJEDAVAO PENZ KOMANDANT- PUK – PAŠA EDIN ŠERO.ZAKLJUĆILI SU ŽALJENJE ŠTO NISMO DOBILI USKLAĐIVANJE PENZIJE ZA 3,5 POSTO .ŽALE ŠTO NIJE DONESEN ZAKON O RADU U VANREDNIM SITUACIJAMA DASE ZADRŽI NA POSLU PIJEŠADIJA -RADNICI.MNOGI KORISTE OVU SITUACIJU U VLASTI ZA NELEGALNO BOGAĆENJE ISTE OSUĐUJEMO I TRAŽIMO PROCESUIRANJE .VRIJEME IZBORA NIJE TE SE NADAMO ODGAĐANJU ISTIH ZA 2021GOD.DAJEMO PUNU PODRŠKU U RADU KRIZNOG ŠTABA KOMANDANTU FUADU KASUMOVIĆU .POZDRAV DOMOVINI I SRETNA 28 GOD ARBIH.

  32. OVIH DANA SIJEĆNJA SIJEĆAMO SE NA 28 GOD OD VELIKOG BELAJA SA HV -HVO GDJE SU POLOMILI ZUBE NA VRATIMA BOSNE.TADA SU JEDINICE PRVOG BATALJONA UZ SADEJTVO MUP-A I PDO 317 SBBR ODOLJEVALI VELIKOJ IDEJI SPAJANJA HVO PREKO SEBEŠIĆA SA VITEZOM I KISELJAKOM.HVALA SABORCIMA TE RAHMET NAŠIM POGINULIM.TADAŠNJI KOMANDANTI ZA PAMČENJE SA NAŠIM KOMANDIRIMA :brig JUSUF HELJIĆ -brig FAHRUDIN AGIĆ -rah puk ENVER ZEJNILAGIĆ -rahm major GORAN ČIŠIĆ – rahm major BEDRUDIN MILANOVIĆ -penz puk EDIN šero -NMUP NAIM PIDRO.

  33. OVIH DANA SIJEĆNJA SIJEĆAMO SE NA 28 GOD OD VELIKOG BELAJA SA HV -HVO GDJE SU POLOMILI ZUBE NA VRATIMA BOSNE.TADA SU JEDINICE PRVOG BATALJONA UZ SADEJTVO MUP-A I PDO 317 SBBR ODOLJEVALI VELIKOJ IDEJI SPAJANJA HVO PREKO SEBEŠIĆA SA VITEZOM I KISELJAKOM.HVALA SABORCIMA TE RAHMET NAŠIM POGINULIM.TADAŠNJI KOMANDANTI ZA PAMČENJE SA NAŠIM KOMANDIRIMA :brig JUSUF HELJIĆ -brig FAHRUDIN AGIĆ -rah puk ENVER ZEJNILAGIĆ -rahm major GORAN ČIŠIĆ – rahm major BEDRUDIN MILANOVIĆ -penz puk EDIN ŠERO -NMUP NAIM PIDRO.

Komentariši