HELP za građane Gornjeg Vakufa

Još uvijek je potpuno blokirano oko 15 kilometara lokalnih puteva, uglavnom u Mjesnoj zajednici Voljevac.Ni nakon šest dana borbe s obilnim snijegom, koji je zameo mnoga gornjovakufska naselja, stanje u ovom gradu nije nimalo bolje, kazao je Feni načelnik ovog grada Sead Čaušević.

Još uvijek je potpuno blokirano oko 15 kilometara lokalnih puteva, uglavnom u Mjesnoj zajednici Voljevac, gdje snježni nanosi, na mjestima s nadmorskom visinom preko 1.200 metara,
dostiži visinu i do četiri metra.

– Tražili smo pomoć u sredstvima i mehanizaciji od nadležnih institucija u Snašem kantonu i Federaciji BiH, kako bismo pročistili puteve, ali nismo dobili nikakvu povratnu informaciju. Nažalost, situacija u Gornjem Vakufu se ne shvaća ozbiljno i, ako se hitno ne učini nešto po ovom pitanju, bojim se da će postati dramatična, jer su najavljene nove padavine, naglasio je načelnik Čaušević.

Veći dio mehanizacije, dodao je, nalazi se u brdsko-planinskom području Voljevca i Gornje Hrasnice gdje se nastoji uspostaviti komunikacija s mještanima tamošnjih sela, koji su već nekoliko dana u totalnoj blokadi. Pet mašina je u kvaru, što je dodatno pogoršalo ionako teško stanje u gradu.

– Unatoč danonoćnim naporima, očišćen je tek dio puta prema selima Valice i Kozice. Pripadnici CZ-te su, uz Gorsku službu spašavanja i uposlene Doma zdravlja, dostavili lijekove bolesnima u ovim selima, kao i za mještane sela Cvrče, kazao je on.

Pozvao je građane da na nivou svojih mjesnih zajednica pomognu u čišćenju snijega i apelirao da smeće, po mogućnosti, zadrže na balkonima, u dvorištima ili na nekim drugim mjestima gdje im neće smetati, s obzirom da se još uvijek nisu stvorili uvjeti za odvoz na gradsku deponiju.

dolac222
volim ovaj rezim kada svi rade a ja lezim

Komentariši