Okončana izgradnja vodovoda u Duratbegović Docu

Ovih dana uspješno je okončano izvođenje radova na izgradnji vodovoda u naselju Duratbegović Dolac,općina Gornji Vakuf-Uskoplje. Izvođač radova bila je firma ‘Geko gradnja’ d.o.o. iz Bugojna.

Izvođač je radove izveo na osnovu predmjera i predračuna radova, a radovi su otpočeli 21.06.2012. godine. Vrijednost izvršenih radova je oko 110.000,00 KM, od čega je Fond za zaštitu okoliša projekt finansirao u iznosu od 70.000,00 KM, dok je općina Gornji Vakuf-Uskoplje finansirala projekat u iznosu od 40.000,00 KM.

Radovi na izgradnji vodovoda u naselju Duratbegović Dolac, općina Gornji Vakuf – Uskoplje su okončani uspješno, u roku koji je predviđen Ugovorom, u skladu sa predmjerom i predračunom radova, Ugovorom, normama i pravilima struke. Kao rezultat realizacije projekta izvršeni su svi potrebni pripremni, zemljani, betonsko-armirački, montažni, zidarski, izolaterski, bravarski, molersko-farbarski, fasaderski, limarski i ostali radovi na devet kaptaža dovoda vode i rezervoara (V=2×50 m³), kao i dodatni radovi po aneksu ugovora u naselju Duratbegović Dolac, općina Gornji Vakuf – Uskoplje.Jos samo fali da se satovi za vodu uvedu za naplatu i redovnu kontrolu potrosnje i bice svima dobro . Voda je zivot.

dolac222
volim ovaj rezim kada svi rade a ja lezim

Komentariši